statsägd

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av statsägd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till statsägd?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till statsägd.

Vad är motsatsen till statsägd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till statsägd.

Vad betyder statsägd?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av statsägd.

Hur böjs ordet statsägd?

 1. statsägd
 2. statsägda
 3. statsägt

Hur kan ordet ordet statsägd användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet statsägd i svenska tidningar?

 1. Dessutom kan EU–företag bjuda på offentliga upphandlingar med vietnamesiska myndigheter och statsägda företag samt i städerna Hanoi och Ho Chi Minh–staden.
 2. De protesterar mot att det statsägda postbolaget Posten planerade att tusentals postanställda skulle flyttas över till ett nytt kollektivavtal.
 3. Demonstranterna anklagar de statsägda medierna för att gå den sittande presidenten Evo Morales ärende.
 4. Bland annat har den statsägda nyhetssajten Russia Beyond the Headlines rapporterat att presidenten gillar att klä sig i kostymer från exklusiva klädmärken med prislappar på minst 45.
 5. Även Malaysia och Brunei har tidigare velat skjuta upp förhandlingarna för att kunna införa nya regler för deras statsägda naturresursbolag och Vietnam har tidigare varit oroat för att avtalet kan påverka landets arbetslagstiftning.
 6. I Brasilien är sju av tio invånare emot en privatisering av statsägda företag, visar en opinionsundersökning från Datafolha.
 7. Efter sju års utveckling har statsägda Aviation Industry Corporation of China genomfört premiärflygningen av världens största sjöflygplan – som varken inleddes eller avslutades på vattnet.
 8. Varför höja priset mer än 30 procent på någon timme? Är det fortfarande ett statsägt bolag? I så fall är det oacceptabelt.
 9. Bland statsägda banker utgör dessa skulder en tiondel av alla tillgångar.
 10. Kinesiska statsägda medier uppger att Gui Minhai greps för att ha flytt från landet 2004, då han ska ha dömts till fängelse efter en trafikolycka.
 11. Men nu kritiseras projektet istället av statsägda medier som hävdar att tunnelbussen bara är ett försök att lura av investerare pengar.
 12. I 60- och 70-talets Ungern fanns bara ett enda skomärke i butikerna, det statsägda Tiszacipő.


Mer information om statsägd och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.