statsvetare

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av statsvetare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till statsvetare?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till statsvetare.

Vad är motsatsen till statsvetare?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till statsvetare.

Vad betyder statsvetare?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av statsvetare.

Hur böjs ordet statsvetare?

 1. statsvetare
 2. statsvetaren

Hur kan ordet ordet statsvetare användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet statsvetare i svenska tidningar?

 1. Trump kommer inte att tystas, tror en statsvetare.
 2. – Det kan bli lite riskfyllt att stödja Trump rakt ut, säger statsvetaren Ann–Cathrine Jungar.
 3. – Det blir svårt för Trump att gå segrande ut valet om han inte vinner Florida, konstaterar Frida Stranne, statsvetare och forskare vid Högskolan i Halmstad med inriktning på amerikansk politik.
 4. Lee, statsvetare och professor vid Princeton University, till TT.
 5. Det kan bli avgörande för Demokraterna i höstens presidentval, enligt amerikanska statsvetare som TT har talat med.
 6. Men det är vad som händer sedan som nu oroar valarbetare och partifunktionärer, och genererar diskussioner bland statsvetare och valexpertis.
 7. Anders Sannerstedt, statsvetare och docent vid Lunds universitet som forskar om SD säger att det är troligt att partiets medlemsutskott efter Kvällspostens granskning kommer att ta upp Brinkåker ”för prövning på något sätt”.
 8. Ivan Krastev är statsvetaren som uppnått stjärnstatus med sina muntert pessimistiska böcker om Europas framtid.
 9. – Det verkar som att S har svängt lite och lämnat möjligheten för MP att stanna kvar och hålla ihop regeringen, säger statsvetaren Niklas Bolin, docent vid Mittuniversitetet, som skrivit flera arbeten om Miljöpartiet.
 10. – Folks beteende styrs mer av partiidentitet än av vad som sker omkring dem, säger Shana Gadarian, statsvetare vid Syracuse University.
 11. Beslutet har fattats för länge sedan, det är statsvetare överens om.
 12. – Den röda muren i Lancashire och Yorkshire har fallit, säger Nicholas Aylott, statsvetare på Södertörns Högskola.
 13. Andreas Johansson Heinö, statsvetare och förläggare vid marknadsliberal tankesmedjan Timbro, deltog också på landsmötet.
 14. Annars tror jag att han ger (Centerledaren) Annie Lööf nästa sonderingsuppdrag”, säger Jenny Madestam, statsvetare vid Södertörns högskola.
 15. Den främsta anledningen till att vi bör känna ett lugn är att det kommer att finnas en stabil och stark regering i Tyskland inom kort, troligtvis före påsklovet, anser Thomas Sommerer, Tysklandskännare och statsvetare vid Stockholms universitet.
 16. Dessutom, berättar en skadeglad vän och statsvetare när han får höra om mitt projekt, så läste Teddy Roosevelt en bok om dagen innan frukost, och John F Kennedy kunde plöja 1.
 17. – Det är oerhört jämnt, säger Susan Booysen, statsvetare vid ett universitet i Johannesburg.
 18. – Valet kommer troligen att koka ner till en skillnad på mindre än 20 000 röster, säger Marcelo Mella, statsvetare vid Santiago universitet, till AFP.
 19. De flesta statsvetare är övertygade om att Corbyn kommer att få svårt att samla en majoritet av väljarna bakom den politik med höjda skatter, massiva infrastruktursatsningar och förstatliganden av bolag som han vill gå till val på.
 20. Att avgående gymnasieminister Aida Hadzialics efterträdare måste vara en kvinna är de flesta statsvetare och analytiker överens om.


Mer information om statsvetare och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.