statsvetenskap

Statsvetenskap kan bland annat beskrivas som ”vetenskapen om politik”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av statsvetenskap samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till statsvetenskap?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till statsvetenskap.

Vad är motsatsen till statsvetenskap?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till statsvetenskap.

Vad betyder statsvetenskap?

 1. vetenskapen om politik
 2. (samhällsvetenskap) studiet av politiska processer och offentlig förvaltning, läran om politik

Hur böjs ordet statsvetenskap?

 1. statsvetenskap
 2. statsvetenskapen
 3. statsvetenskapens
 4. statsvetenskaps

Hur kan ordet ordet statsvetenskap användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet statsvetenskap i svenska tidningar?

 1. Men i princip alla fall har avvisats hittills, eftersom Trumpkampanjen saknar bevis, konstaterar Goldford, som är professor i statsvetenskap vid Drake University i Iowa.
 2. – Vi såg att kvinnor är mer oroliga för sin personliga säkerhet, och män för yttre militära hot och extremism, säger Eva–Karin Gardell, professor i statsvetenskap och en av författarna till rapporten.
 3. Ann–Cathrine Jungar, docent i statsvetenskap vid Södertörns högskola, säger att många invandringskritiska, nationalistiska partier i Europa försökte rida på Donald Trumps framgångsvåg när han vann valet 2016.
 4. Har läst statsvetenskap, u–landskunskap, nationalekonomi och freds– och konfliktkunskap på universitet, och bland annat jobbat som taxichaufför och ekonomiansvarig på familjeföretag.
 5. Dennis Goldford, professor i statsvetenskap vid Drake University i Des Moines i Iowa.
 6. Men då är det troligen så att Miljöpartiet trycker hårt på Socialdemokraterna, säger Jenny Madestam, docent i statsvetenskap.
 7. Efter gymnasiet flyttade Deqa Abukar till Stockholm för att läsa statsvetenskap.
 8. Hon tar examen från universitetet, utbildad i statsvetenskap och internationella studier.
 9. Blir det nej parlamentet väntas det leda till ett fjärde val – vilket vore förödande för Israel som behöver få i gång regeringsarbetet, enligt Isabell Schierenbeck, Israelkännare och professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.
 10. Ulf Bjereld, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och socialdemokrat, lyfter fram Dadgostars erfarenhet av att leda en offentlig utredning.
 11. Han är professor i statsvetenskap och har forskat om ämnet i över 20 år.
 12. UPPDRAG GRANSKNING · Bo Rothstein, professor i statsvetenskap, är kritisk till hur svenska myndigheter och arbetsgivare reagerat efter Uppdrag gransknings avslöjande om att falska sjuksköterskor arbetar inom sjukvården.
 13. Professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet.
 14. – Förutom att vi har kasinon och saknar brandväggar för internet är inte skillnaden mellan Macao och städer i Fastlandskina särskilt stora, säger Ieong Meng U, assisterande professor i statsvetenskap vid Macaos universitet.
 15. Trumpkampanjen hoppas att riksrättsprocessen ska gjuta energi i vita väljare på landsbygden i de staterna, säger Dennis Goldford, professor i statsvetenskap vid Drake University i Iowa, på telefon till TT.
 16. Att ha ställts inför riksrätt är inte något man vill ha på sitt cv, säger Dennis Goldford, professor i statsvetenskap vid Darke University i Iowa.
 17. – Så länge de andra partierna hjälper SD genom att fokusera på migration och brottslighet kan de nog fortsätta att växa, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet.
 18. Nicholas Aylott, docent i statsvetenskap vid Södertörns högskola, tror att de konservativa lyckades med att ena partiet i brexitfrågan till skillnad från Labour vars kompromisslösning inte övertygade och att det bidrog till Tories stora seger.
 19. – Det väntas återigen bli ett jämnt lopp, konstaterar Isabell Schierenbeck, Israelkännare och professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.
 20. I förhören i förundersökningen uppger mannen att han är doktorand i statsvetenskap och har magisterexamen i militärkunskap.


Mer information om statsvetenskap och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.