stearinljus

Synonymer till stearinljus

ljus

Motsatsord till stearinljus

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stearinljus.

Vad betyder stearinljus?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur stearinljus används i svenska tidningar

  1. Den 5 november 2005 hittar polisen en toalettrulle med ett brinnande stearinljus i Frosts knivfabrik i Mora.
  2. Under kvällen ställde tyskarna stearinljus på skyttegravarnas bröstvärn och sjöng Stille Nacht! Heilige Nacht! Snart stämde engelska röster in i julpsalmen, Silent night! Holy night!.
  3. Möjligt att vi har något stearinljus, men då kommer vi att välja det mest miljövänliga stearinljus som finns.
  4. Flera Google Home går att synka mellan varandra i hemmet och designen för produkten är inspirerad av vardagliga objekt som stearinljus och vaser.
  5. Han jobbar hemifrån och sköter hushållet, står alltid färdig med maten, tänder mysiga stearinljus, det är bara pysslandet med snittblommor som fattas.
  6. Hushållen rekommenderas även att ha tillräckligt med läkemedel och förband och se till att det finns varma täcken, stearinljus, laddade batterier och kontanter.
  7. Soppköken med immiga rutor är fullsatta medan de exklusiva fiskrestaurangerna inte ens bemödar sig med att tända stearinljusen på borden.
  8. När jag var på väg att resa mig för att hämta stearinljus och oljelampor hörde jag något som fick mig att stanna till.
  9. Genom att anpassa både ljusstyrka och vitpunkt kan det du ser på skärmen tolkas likadant av din hjärna oavsett om du sitter på balkongen mitt på dagen en något mulen dag eller uppkrupen i soffan en novemberkväll med bara stearinljus som belysning.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av stearinljus

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ljus en synonym till stearinljus. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.