Steen

Steen kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Steen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Steen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Steen.

Motsatsord till Steen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Steen.

Vad betyder Steen?

 1. ett efternamn

Böjningar av Steen

 1. Steen
 2. steens

Exempel på hur ordet Steen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Steen används i svenska tidningar

 1. I natt fick hockeylegendaren Thomas Steen sin tröja hissad i taket i Winnipeg Jets hemmaborg efter 950 matcher i klubben.
 2. Thomas Steen gjorde 817 poäng under 14 säsonger i Winnipeg.
 3. Winnipeg såg bakåt i historien och hyllade Thomas Steen och andra hjältar ur stadens hockeyhistoria.
 4. Winnipeg såg bakåt i historien och hyllade Thomas Steen och andra hjältar ur stadens hockeyhistoira.
 5. – I stort har vi en bra bild av händelseförloppet, säger åklagaren Henrik Steen till TT.
 6. Åklagaren Henrik Steen säger att utredningsläget ser gott ut.
 7. På reprisbilderna ser Oskar Steen ut att nå först och tryckte in pucken till 1–0.
 8. Ett par minuter före första periodpausen åkte Lindström på en femminutersutvisning då han crosscheckade Oskar Steen två gånger om vid en tekning.
 9. Joakim Lindström delade ut dubblade crosscheckingar mot Färjestads Oskar Steen, varav en av smällarna tog i ansiktet på Steen.
 10. Joakim Lindström hade precis gjort 1–0 när han delade ut dubblade crosscheckingar mot Färjestads Oskar Steen.
 11. Men den perfekta starten följdes av sämsta tänkbara fortsättning när Joakim Lindström tappade förnuftet helt för ett ögonblick och crosscheckade Oskar Steen rakt i ansiktet.
 12. Det var i samband med en tekning i slutet av den första perioden som Skellefteås stjärna Joakim Lindström gick över gränsen när han crosscheckade Färjestads JVM–spelare Oskar Steen två gånger om.
 13. Men sen sprack formationen när storstjärnan Joakim Lindström åkte på matchstraff – efter en crosschecking i ansiktet på Oskar Steen.
 14. Vid en tekning i egen zon så ställdes Lindström mot Färjestads JVM–spelare Oskar Steen, och där kom Lindström att crosschecka Steen två gånger om där den andra av smällarna tog rakt i ansiktet på Färjestads unga spelare.
 15. Patrik Berglund avgjorde, med assist av Alexander Steen, i förlängningen när St Louis besegrade Chicago med 5–4.
 16. Medlen kan ha livslång karens, säger Margareta Steen, docent i vilda djurs sjukdomar på Nationellt centrum för djurvälfärd till UNT.
 17. – Flickan dog under nattens lopp, och fyra andra unga kvinnor är fortsatt inlagda med allvarliga skador, säger Steen Nyland, vaktchef vid polisen på Fyn, till BT.
 18. Vi håller på och utreder vad som har hänt, men naturligtvis är det här inget bra, säger Ulrika Steen, kommunikationschef på OLW till tidningen.
 19. Där hedrade han en av Winnipegs största spelare – Thomas Steen, genom att använda hans nummer 25 på tröjan.
 20. Steen Hohwü–Christensen, tidigare svensk ambassadör i Iran, är inte förvånad att Wallström lämnade salen under det iranska anförandet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Steen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.