steg

Se även stiger.

Vi hittade 6 synonymer till steg. Ordet steg är en synonym till motåtgärd och status och kan bland annat beskrivas som ”(en) förflyttning av foten”. Ordet används i uttrycket ”håller jämna steg med någon” som betyder ”går framåt lika fort som någon”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av steg samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till steg?

 1. kliv
 2. moment
 3. motåtgärd
 4. snäpp
 5. status
 6. stöd

Vad är motsatsen till steg?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till steg.

Vad betyder steg?

 1. (en) förflyttning av foten
 2. plan som man stiger på, avsats
 3. förflyttning av fot, hov, klöv eller tass tillsammans med viktförskjutning
 4. avsats avsedd att stiga på
 5. del i en kedja av händelser

Hur används ordet steg i uttryck?

 1. håller jämna steg med någon = går framåt lika fort som någon
 2. steg för steg = gradvis, successivt
 3. vidtar mått och steg = genomför lämpliga åtgärder

Hur böjs ordet steg?

 1. steg
 2. stegen
 3. stegens
 4. steget
 5. stegets
 6. stegs

Hur kan ordet ordet steg användas?

 1. han gick med lätta steg

Hur används ordet ordet steg i svenska tidningar?

 1. Börskursen för den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai steg till exempel kraftigt på fredagen efter uppgifter om att bolaget för samtal med Apple om tillverkning av bilar.
 2. När sista rapporten är inne och helåret sammanfattas så har i princip alla produktkategorier haft ökad försäljning jämfört med 2019, och värdet på den ackumulerade försäljningen steg med 12 procent.
 3. It–avdelningen har arbetat i flera steg med att få funktionaliteten återställd – först säkerhetskopiering, därefter bearbetning av den säkerhetskopierade användardatan och till sist import till medarbetarnas mejlboxar.
 4. Degerfors IF tog steget upp i fotbollsallsvenskan efter många år i division 1 och superettan.
 5. I ett brev till styrelsen kallar man beslutet ”häpnadsväckande” och beskriver det som ”ett klart steg bort från det uppdrag man har att arbeta för friidrottens bästa”.
 6. Idén är fortfarande bra hos den klubb som tar steget.
 7. – Det här är ett stort steg i vår kamp mot den här pandemin, säger EMA–chefen Emer Cooke under en digital presskonferens.
 8. Nästa steg är nu att EU–kommissionen ska godkänna vaccineringen.
 9. Isländska staten är ett steg närmare en försäljning av Islands tredje största bank Islandsbanki.
 10. Gamla Testamentet hamnar berättartekniskt ett steg bort, och blir en rad historier som Josef och Maria berättar för Jesus under hans uppväxt.
 11. De kommande veckorna kommer jag att tillbringa med min familj, och jag kommer att återkomma med vilka nya steg som väntar.
 12. Under högtiden steg antalet flygresor i landet till de högsta nivåerna sedan i mars, och i december har landet registrerat nya rekordnivåer över antalet sjukdomsfall och dödsfall relaterade till covid–19.
 13. – Man ligger steget efter.
 14. – Det ska vara kortast möjlig steg från att du loggar in och – i det här fallet – köper aktier.
 15. Syftet med hjälplinjen är att fånga in personer som är medvetna om sin problematik och är beredda att ta första steget att bryta sitt destruktiva beteende.
 16. Nu går Microsoft ett steg längre och blockerar helt sonika Orion–applikationens binärer från att exekvera och lägger dem i karantän, detta genom tjänsten Microsoft Defender.
 17. Det finns både tekniska och ekonomiska risker, därför tar vi detta i steg, under tiden fortsätter forskningen.
 18. Nästa steg är att inställningar och dll–filer modifieras så att fler annonser visas när du söker efter något, vilket ger skaparna av programmen ökade annonsintäkter.
 19. – Personalen som berörs är till stor del positiva och tycker det är bra att vi tar det här steget.
 20. –  Det är stora steg för framför allt de kvinnodominerade yrkena inom Kommunals områden, säger Johan Ingelskog, avtalssekreterare på Kommunal, och lyfter det som anledningar till att förbundet nu släpper sin kritik och istället ansluter sig.


Mer information om steg och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är motåtgärd en synonym till steg. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.