stigande

Stigande är synonymt med tilltagande och uppgång.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stigande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till stigande

tilltagande, uppgång, uppåtgående, växande, ökande, ökning

Motsatsord till stigande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stigande.

Vad betyder stigande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stigande.

Böjningar av stigande

 1. stigande

Exempel på hur ordet stigande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet stigande används i svenska tidningar

 1. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar nu rekordhöga 44 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 34 procent för en månad sedan.
 2. Platser som kanske skulle vara säkra för stigande vattennivåer blir plötsligt farliga att vara på.
 3. Risken att bli allvarligt sjuk ökar med stigande ålder.
 4. Men det återstår att se om sommarens utveckling håller i sig, eller bara blir ett tillfälligt avbrott med stigande antal fall i höst.
 5. Även om det finns en oro över det stigande antalet coronasmittade i bland annat USA verkade investerarna se positivt på framtiden.
 6. Något som enligt fastighetskontoret minskat kommunens allt stigande kostnader för inköpta boendeplatser med 90 miljoner kronor.
 7. Och det gångna månadsskiftet kom en ny bekräftelse om att långt färre, bara 13 procent av dem som planerar att köpa bostad, tror på stigande bostadspriser.
 8. Efter gårdagens uppgång, visar nu terminshandeln på stigande kurser när USA–börsen öppnar strax efter att statistiken presenterats.
 9. Viss återhämtning har skett under början på andra kvartalet med stigande börser”, skriver Resurs i rapporten.
 10. Stillasittandet ökar bland ungdomar, och övervikt och fetma är en stigande trend bland svenskarna.
 11. – I alla fall enbart förknippade med konsumentprisinflation, säger Isaksson men höjer återigen ett varnande finger för vad en stigande arbetslöshet och en kraschad bostadsmarknad i stället kan medföra.
 12. Lundberg är en av alla de myndighetsanställda som under flera år känt en stigande frustration över att det inte går att göra allt man borde mot det fusk och den brottslighet som förekommer i samhället.
 13. Samtidigt ökar också riskerna på arbetsmarknaden, men i nuläget förefaller låga ränteförväntningar väga tyngre än den stigande risken för att bli arbetslös.
 14. Formen är stigande för Andersson inför ”Ski Tour 2020” i Sverige och Norge nästa vecka.
 15. För medborgarna innebär det ofrånkomligen stigande väntetider och värre överbeläggningar, samtidigt som vårdpersonalens arbetsmiljö blir allt mer ohållbar.
 16. Enligt forskning kan det stigande vattnet bli ett allt större problem framöver i Bombay.
 17. Investmentbolaget Creades aktie var ner 9,4 procent efter en negativ analys i Dagens industri, som varnade för en bubbla efter en lång uppvärdering och stigande substanspremie som innan dagens handelsstart var 30 procent.
 18. Aktien backade 9 procent efter att analytikern varningsflaggat för bubbla efter en lång uppvärdering och stigande substanspremie som innan dagens handelsstart var 30 procent.
 19. Ett snabbt erkännande var därför bättre än att utsättas för en stigande kritik utomlands och samtidigt hantera vrede och sorg över kraschen på hemmaplan.
 20. – Jag har med stigande frustration sett att det har blivit fler och fler brottsreportage som handlar om svensk skola.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stigande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.



Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tilltagande en synonym till stigande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.