stigande

Synonymer till stigande

tilltagande, uppgång, uppåtgående, växande, ökande, ökning

Motsatsord till stigande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stigande.

Vad betyder stigande?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur stigande används i svenska tidningar

  1. Lundberg är en av alla de myndighetsanställda som under flera år känt en stigande frustration över att det inte går att göra allt man borde mot det fusk och den brottslighet som förekommer i samhället.
  2. Samtidigt ökar också riskerna på arbetsmarknaden, men i nuläget förefaller låga ränteförväntningar väga tyngre än den stigande risken för att bli arbetslös.
  3. Formen är stigande för Andersson inför ”Ski Tour 2020” i Sverige och Norge nästa vecka.
  4. För medborgarna innebär det ofrånkomligen stigande väntetider och värre överbeläggningar, samtidigt som vårdpersonalens arbetsmiljö blir allt mer ohållbar.
  5. Enligt forskning kan det stigande vattnet bli ett allt större problem framöver i Bombay.
  6. Investmentbolaget Creades aktie var ner 9,4 procent efter en negativ analys i Dagens industri, som varnade för en bubbla efter en lång uppvärdering och stigande substanspremie som innan dagens handelsstart var 30 procent.
  7. Aktien backade 9 procent efter att analytikern varningsflaggat för bubbla efter en lång uppvärdering och stigande substanspremie som innan dagens handelsstart var 30 procent.
  8. Ett snabbt erkännande var därför bättre än att utsättas för en stigande kritik utomlands och samtidigt hantera vrede och sorg över kraschen på hemmaplan.
  9. – Jag har med stigande frustration sett att det har blivit fler och fler brottsreportage som handlar om svensk skola.
  10. Däremot kan man se utveckling över tid med stigande temperaturer.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av stigande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tilltagande en synonym till stigande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.