stigen

Se även stiger.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stigen och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till stigen

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stigen.

Motsatsord till stigen

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stigen.

Vad betyder stigen?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stigen.

Böjningar av stigen

 1. stigen

Exempel på hur ordet stigen kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet stigen används i svenska tidningar

 1. När hon senare rasar ihop på stigen, får jag nypa mig i låret för att inte högst oprofessionellt börja stänka gråtsnor över mina kollegor.
 2. Så kom han lugnt vandrande på stigen, det var i maj och Ekor Anders sa att det var så mycket att se och iaktta.
 3. ”Äntligen har jag slutat drömma att jag går nerför den där mörka stigen,” skriver Laura Ingalls Wilder till sin dotter när hon satt punkt.
 4. Men följer man den upptrampade stigen i snön bakom gaveln hittar man ett litet kombinerat postkontor och lanthandel.
 5. Kan det här vara ett av världens mest romantiska bad? Har man väl klättrat ner för den mycket branta och ojämna stigen (bra skor krävs) möts man av en gömd liten lagun i änden av en lavatunnel.
 6. Fötterna fryser fast mot den frostbitna stigen.
 7. Utmed den vackra vångavägen eller stigen, från parkeringen uppe vid vägen ner mot den så kallade Rustningshamnen, låg allt som återstod av en ganska omfattande fyrverkeriövning, sannolikt genomförd föregående kväll.
 8. I par med sin hårdföre säkerhetschef Vladimirio Montesinos lyckades han eliminera den extremistiska gerillagruppen Lysande stigen, vars krig sedan 1980–talet krävt 70 000 människors liv.
 9. Vi checkar in på ett hotell precis intill stranden, två låga byggnader med generösa verandor på var sin sida om en stor pool, och går den lilla stigen ner till havet.
 10. Hon travade på framför mig längs stigen, ägnade sig lite åt spaning, genomförde lite bevakningsarbete.
 11. Richard Burton hade hunnit för långt, men hon haltade nedför stigen mot Michael Deane och skrek åt honom på italienska.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stigen är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.