stiger upp

Synonymer till stiger upp

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stiger upp.

Motsatsord till stiger upp

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stiger upp.

Vad betyder stiger upp?

 1. reser sig ur liggande (eller sittande) ställning

Exempel på hur stiger upp kan användas

 1. hon stiger upp klockan 6 varje morgon

Exempel på hur stiger upp används i svenska tidningar

 1. – Till mina turer kommer alltifrån pensionärer som bara har som mål att ta sig upp ovan trädgränsen, till avancerade åkare som stiger upp i ottan och vill ha lössnö till frukost, säger Kalle Johansson.
 2. Den söta, metalliska lukten som stiger upp i näsborrarna kväljer henne.
 3. Lika ofarlig är inte den så kallade flygaskan, som stiger upp med röken och avlägsnas med massiva filteranläggningar.
 4. Och det finns något så rörande vackert i öppningssekvensens inzoomning mot planeten Jorden där det första man ser och hör är toner som stiger upp i atmosfären.
 5. Weiss bilder fogas samman till en vidsträckt projektionsyta för minnen som avsiktligt och oavsiktligt stiger upp till ytan, fångas och omformuleras till något allmängiltigt.
 6. Hennes fenomenalt starka röst stiger upp genom klangmassan likt en vidunderlig bergstopp och de 18 000 i publiken lyfts med henne.
 7. Under förutsättning att vi är vid god hälsa kan vi genom kroppens avkylningssystem bevara vår egen kroppstemperatur i en omgivning där värmen stiger upp till 60 grader.
 8. Hon stiger upp först av alla och bakar frukostbröd till hela gruppen – gissa om en ekoturismpristagare då väljer fiberrikt bröd.
 9. Lilla Sveti Stefan stiger upp ur det Adriatiska havet som en idyllisk semesterdröm, förankrad till fastlandet med blott en smal sandtunga.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av stiger upp

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.