stiger upp

Stiger upp kan beskrivas som ”reser sig ur liggande (eller sittande) ställning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stiger upp och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till stiger upp

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stiger upp.

Motsatsord till stiger upp

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stiger upp.

Vad betyder stiger upp?

 1. reser sig ur liggande (eller sittande) ställning

Böjningar av stiger upp

 1. steg upp
 2. stig upp
 3. stiga upp
 4. stiger upp
 5. stigit upp
 6. uppstigen
 7. uppstigens

Exempel på hur frasen stiger upp kan användas

 1. hon stiger upp klockan 6 varje morgon

Exempel på hur frasen stiger upp används i svenska tidningar

 1. – Till mina turer kommer alltifrån pensionärer som bara har som mål att ta sig upp ovan trädgränsen, till avancerade åkare som stiger upp i ottan och vill ha lössnö till frukost, säger Kalle Johansson.
 2. Den söta, metalliska lukten som stiger upp i näsborrarna kväljer henne.
 3. Lika ofarlig är inte den så kallade flygaskan, som stiger upp med röken och avlägsnas med massiva filteranläggningar.
 4. Och det finns något så rörande vackert i öppningssekvensens inzoomning mot planeten Jorden där det första man ser och hör är toner som stiger upp i atmosfären.
 5. Weiss bilder fogas samman till en vidsträckt projektionsyta för minnen som avsiktligt och oavsiktligt stiger upp till ytan, fångas och omformuleras till något allmängiltigt.
 6. Hennes fenomenalt starka röst stiger upp genom klangmassan likt en vidunderlig bergstopp och de 18 000 i publiken lyfts med henne.
 7. Under förutsättning att vi är vid god hälsa kan vi genom kroppens avkylningssystem bevara vår egen kroppstemperatur i en omgivning där värmen stiger upp till 60 grader.
 8. Hon stiger upp först av alla och bakar frukostbröd till hela gruppen – gissa om en ekoturismpristagare då väljer fiberrikt bröd.
 9. Lilla Sveti Stefan stiger upp ur det Adriatiska havet som en idyllisk semesterdröm, förankrad till fastlandet med blott en smal sandtunga.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stiger upp är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.