Synonymer till Stilla havet

Vi känner till 3 synonymer till Stilla havet. Frasen Stilla havet är en synonym till Söderhavet och Pacifiken och kan beskrivas som ”världshav med Asien och Oceanien i väster och Nord- och Sydamerika i öster”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Stilla havet samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till Stilla havet

Följande ord betyder ungefär det samma som frasen Stilla havet och kan ofta användas istället.

 1. Pacifiken
 2. Stilla oceanen
 3. Söderhavet

Vad är motsatsen till Stilla havet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Stilla havet.

Vad betyder Stilla havet?

 1. världshav med Asien och Oceanien i väster och Nord- och Sydamerika i öster

Hur kan frasen Stilla havet användas?

Det saknas exempel på hur Stilla havet kan användas.

Hur används frasen Stilla havet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen Stilla havet används i vanlig text.

 1. Bolivia, som förlorade sin tillgång till Stilla havet under kriget mot Chile i slutet av 1800–talet, vill nu ha en korridor till kusten för att kunna öka sin export av naturgas och mineraler.
 2. Bolivia förlorade sin tillgång till Stilla havet under kriget mot Chile på slutet av 1800–talet.
 3. Den tid då den amerikanska flottan kunde segla så gott som vart den ville i västra Stilla havet är på väg att gå mot sitt slut.
 4. Forskargruppens tror att partikeln kan ha färdats över Stilla havet med luftströmmar till Alaska.
 5. Däremot uttrycker han en önskan om att Donald Trump ska ompröva sitt nej till TPP, det frihandels– och investeringsavtal för länderna kring Stilla havet som USA–presidenten punkterade efter sitt tillträde.
 6. Den blåfenade tonfisken från Stilla havet är en eftertraktad råvara för sushi, men forskare och miljöorganisationer kräver ett fiskestopp, eftersom beståndet sjunkit till en bråkdel av dess ursprungliga storlek.
 7. En havssnigel i Stilla havet kan slänga bort sin penis – utan att ta skada av amputationen.
 8. De försåg fregattfåglar i en koloni på Galapagosöarna i Stilla havet med små specialbyggda apparater som mätte hjärnaktiviteten hos fåglarna under deras tid ute till havs för att se om de var vakna eller om de sov.
 9. Franklinexpeditionen var en upptäcktsresa med målet att finna en väg mellan Atlanten och Stilla havet norr om Kanada, den mytomspunna Nordvästpassagen, som – om den visade sig farbar – skulle kraftigt förkorta resan mellan Europa och Asien.
 10. En enda sådan malströmsaktig plastö i Stilla havet lär vara lika stor som halva Texas, skriver den norske författaren Morten A Strøksnes i ”Havsboken”, som kommer att bli omtalad när den ges ut på svenska i höst.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är Söderhavet en synonym till Stilla havet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen Stilla havet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen Stilla havet.

Bild med texten Stilla havet