stillsamt

Stillsamt kan beskrivas som ”avledning till adjektivet stillsam; på ett stillsamt sätt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stillsamt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till stillsamt

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till stillsamt.

Motsatsord till stillsamt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stillsamt.

Vad betyder stillsamt?

 1. avledning till adjektivet stillsam; på ett stillsamt sätt

Böjningar av stillsamt

 1. stillsamt

Exempel på hur ordet stillsamt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet stillsamt används i svenska tidningar

 1. Martin Hallberg, vakthavande befäl i Västra Götaland, beskriver en natt med många larm och ärenden, men inget större och förhållandevis stillsamt.
 2. – Det kan vara bra med tanke på att det varit torrt i skog och mark, även om det vore bättre med ett ihållande stillsamt regn.
 3. Mest påminner det om ”slow tv”, ett stillsamt ljudlagt bildflöde.
 4. De flesta människors fördomar skulle nog placera de yrkeskategorierna i ett ganska stillsamt och fridfullt fack.
 5. Biologen och författaren Stefan Edman skrev en underbart klok artikel nyligen i Dagens Nyheter (27/2 2018) där han stillsamt påpekade att flyget trots allt inte står för mer än 4–5 procent av mänsklighetens samlade klimatpåverkan.
 6. Det är stillsamt inviterande och poetiskt.
 7. Blåsten kan tvinga fram förseningar, men enligt Internationella olympiska kommittén, IOK, är det inte aktuellt att flytta tävlingen till lördag, då vädret ser mer stillsamt ut.
 8. Denna konsert inleds med två korta verk för violin och piano, ”Adagio” (1924) och ”Pastorale” (1942), bägge milt impressionistiska och stillsamt vackra, man vill höra mycket mer.
 9. Ett stillsamt filosoferande medan vi väntar på att bli insläppta.
 10. Formen och pedagogiken gör att ”Fursten” periodvis känns lite väl förutsägbar, även om Sjövall låter en stillsamt absurdistisk underton genomsyra föreställningen.
 11. Frank Ocean sjunger fruktansvärt bra, och hans möte med James Blake och Bon Iver i den stillsamt episka ”White Ferrari” känns som en liten milstolpe i den manliga soulhistorien.
 12. De söker, utan att orda mycket om det, andra livsvägar och deserterar stillsamt från patriarkatet.
 13. – Det är så orättvist när så många jobbar för att göra Rosengård till lugnt och stillsamt område som man kan vara stolt över.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stillsamt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.