Synonymer till stimulerar

Vi känner till en synonym till stimulerar. Ordet stimulerar är synonymt med reta.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stimulerar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till stimulerar

 1. reta

Vad är motsatsen till stimulerar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stimulerar.

Vad betyder stimulerar?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stimulerar.

Hur kan ordet stimulerar användas?

Det saknas exempel på hur stimulerar kan användas.

Hur används ordet stimulerar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet stimulerar används i vanlig text.

 1. Däremot fungerar läkemedel som innehåller minoxidil, en kemisk substans som stimulerar hårväxten.
 2. – En ledare stimulerar växande, välbefinnande, ständig fortbildning och utveckling av ny kompetens för hela teamet, samtidigt som han eller hon är dess talesperson inför företaget.
 3. ”Det både stimulerar och ger prestationsångest”, säger Thomas Axelsson.
 4. – Generellt är det bra med frihandelsavtal eftersom det stimulerar ekonomin, det är som en vitamininjektion för världshandeln, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms handelskammare.
 5. En annan risk är att myndigheterna stryker referensen till den europeiska språkramen i stället för att införa en tydlig läroplan, en pålitlig kunskapskontroll och ett betygssystem som stimulerar eleverna till ansträngning.
 6. Kirskål, som är ett av våra vanligaste ogräs, har exempelvis c–vitamin– och proteinrika blad som stimulerar blodcirkulationen.
 7. Det är både viktiga och nödvändiga områden, men vi vill lyfta fram att stor effekt också kan åstadkommas genom att satsa på undanröjning av onödiga och kostnadsdrivande hinder för omställning, som samtidigt stimulerar efterfrågan på arbetskraft.
 8. Detta stimulerar frisättningen av prostaglandiner, ett slags hormoner som bidrar till att sätta igång förlossningen.
 9. – Om det är ett projekt som stimulerar mig kan jag fortsätta att spela på min nivå tills jag är 50 år.
 10. I dag avslöjade Aftonbladet också att de rådande arbetsförhållandena för personerna som samlar in data på företaget är så pass dåliga att det stimulerar fusk.
 11. Där finns recept som inte bara lockar fram snålvattnet utan också stimulerar ett annat sätt att tänka krig mat och dryck.
 12. Men den traditionella byråmodellen stimulerar inte byråer att arbeta snabbare – timdebitering, vattenfallsmodellen och avsaknad av data hindrar byråer att arbeta snabbt.
 13. – Det man kan hoppas på är att skattesänkningarna görs på ett sådant sätt som stimulerar tillväxten och på sikt genererar högre skatteintäkter längre fram.
 14. S vill att EU stärker sitt klimatarbete, att alla länder skärper sina nationella åtaganden, att ett nytt avdrag införs som stimulerar fossilfritt resande och att Sverige är ett föregångsland.
 15. – Vi hjälper affärsidéer inom life science att växa samtidigt som vi stimulerar efterfrågan på arbetskraft och siktar på att bidra till ett hållbart entreprenörskap, förklarar Jennie Ekbeck.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är reta en synonym till stimulerar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet stimulerar

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet stimulerar.

Bild med texten stimulerar