stod

Se även står.

Vi hittade en synonym till stod. Ordet stod är synonymt med staty och kan bland annat beskrivas som ”staty, bildstod”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stod samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till stod?

 1. staty

Vad är motsatsen till stod?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stod.

Vad betyder stod?

 1. staty
 2. staty, bildstod

Hur böjs ordet stod?

 1. stod
 2. stoden
 3. stodens
 4. stoder
 5. stoderna
 6. stodernas
 7. stoders
 8. stods

Hur kan ordet ordet stod användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet stod i svenska tidningar?

 1. Det hade dock börjat bra för Hammarby i matchen, där endast ära, tabellplaceringar och seedning i lottningen till svenska cupens gruppspel stod på spel.
 2. När Karolinska universitetssjukhuset stod utan operationspersonal inför sommaren hade en grupp operationssjuksköterskor under flera månader förgäves försökt förhandla upp sin lön med 3.
 3. Lars Granström, överläkare och kirurg på Danderyds sjukhus, stod som samordnare och kontaktperson under sommarveckorna för att operationerna skulle kunna bli av.
 4. Appleby bekräftade också att man fått frågor om materialet från ICIJ, som stod bakom avslöjandet av de så kallade Panama–papperen, efter en liknande dataläcka från juristbyrån Mossack–Fonseca som offentliggjordes våren 2016.
 5. Bottenstriden då? Redan inför söndagen stod det klart att Halmstad och AFC Eskilstuna flyttas ner.
 6. Medan plattor och telefoner stod och stampade såg det bättre ut för övriga it–kategorier.
 7. Och i oktober stod det klart att Ambia stod under rekonstruktion efter att skuldberget fortsatt växa och kommit upp i över 100 miljoner kronor.
 8. Kungafamiljen som symbol för nationen i händelse av kris är omtalad och längs vägen in mot Gjerdrums kulturhus, där kungaparets och kronprins Haakons besök inleddes, stod mängder av människor med facklor för att hälsa dem välkomna.
 9. I somras stod det klart att pengarna uteblev för den delen av projektet.
 10. I maj 2016 avslöjades Mona Sahlin med att ha skrivit osanna löneintyg till sin före detta livvakt och runt nyheten stod en svärm av rykten och obesvarade frågor.
 11. Det var ett på papperet försvagat basketlandslag som i november åkte ner till grekiska Heraklion och stod för en bragd.
 12. Med sex minuter kvar av den första perioden överlistade Alex Turcotte Kanadas stjärnmålvakt Devon Levi och det stod överraskande 1–0 till USA.
 13. – Då var folk bakfulla och stod inte och köade klockan åtta på morgonen, man fick vara i fred åtminstone den första timmen, säger Hans.
 14. Statens finanser stod i botten efter krigen och när Jean Baptiste Bernadotte kom med sin stora förmögenhet hjälpte han staten att betala den svenska statsskulden.
 15. – I morse när vi kom till flygplatsen så stod det bara cancelled, canceled, cancelled på tavlorna, säger hon.
 16. Enligt mannen dödade han offret, som han högg i ryggen med en kniv när denne stod och borstade tänderna, i nödvärn.
 17. När det stod klart att deras nya hotell inte blir färdigt förrän hösten 2022 valde de att lägga ett bud.


Mer information om stod och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är staty en synonym till stod. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.