storartad

Storartad är synonymt med storslagen och strålande och kan bland annat beskrivas som ”mycket bra, utomordentlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av storartad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till storartad

bastant, briljant, enastående, enorm, finfin, förträfflig, glänsande, grandios, hejdundrande, kolossal, konungslig, kunglig, lysande, magnifik, majestätisk, mäktig, pampig, pompös, stark, storslagen, strålande, ståtlig, suverän, utmärkt, utomordentlig

Motsatsord till storartad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till storartad.

Vad betyder storartad?

 1. mycket bra, utomordentlig
 2. som imponerar med sin storhet

Exempel på hur ordet storartad kan användas

 1. en storartad prestation

Exempel på hur ordet storartad används i svenska tidningar

 1. – Jag är över 50 år gammal så det är storartat att jag fick se detta.
 2. Per Wästberg minns en storartad författare som också efter sin död kommer att glädja många läsare.
 3. Presidenten beskrev tillståndet i nationen som fantastiskt, resultatet av en enda lång rad av hans egna storartade bedrifter.
 4. ”Kära Greta, det vore storartat att få dig hit till #Madrid”, skriver den spanska klimat– och miljöministern Teresa Ribera på Twitter.
 5. Landets nuvarande premiärminister Boris Johnson refererade en gång till den nya metoden som ”storartade nyheter för mänskligheten”.
 6. Konstnären Gunilla Samberg anser att det är storartat och modigt att kommunen satsar på ”Metoo–puman” när det blåser populistiska och patriarkala vindar över världen.
 7. – Det jag tänker göra är att kanske avtala med Exxon Mobil eller något annat av våra storartade företag att gå in och göra detta ordentligt.
 8. Vi måste se bortom provin­siella begränsningar, förklarade han, och att partiets orubbliga uppgift var att ”ge nya och storartade bidrag till mänskligheten … till gagn för både det kinesiska folket och för mänsklig utveckling”.
 9. Hela sångarlaget i Malmö gör också storartade insatser med Vladislav Sulimsky (Rigoletto), Bianca Tognocchi (Gilda) och Alexej Tatarintsev (Hertigen) i täten.
 10. Precis som då är dock resultatet mindre storartat.
 11. I recensionerna har boken bland annat kallats för "storartad som konstverk och betydande som moralisk och politisk handling".
 12. "Demokrater oroar sig mer kring illegala immigranter än vår storartade militär eller säkerheten längs vår farliga södra gräns", förklarar Donald Trump i lördagens första Twitter–inlägg efter fredagskvällens omröstning i senaten.
 13. "Demokrater oroar sig mer kring illegala immigranter än vår storartade militär eller säkerheten längs vår farliga södra gräns", förklarar Donald Trump i lördagens första Twitter–inlägg.
 14. […] Varje europé som tog med sig ett stycke civilisation till denna kontinent hade rätt att ta över kontinenten, och det är storartat att några av dem gjorde så.
 15. När Frank Bowling ställde ut på Spritmuseum i Stockholm för fyra år sedan var det många med mig som inte kände till honom – en doldis, trots decennier av storartat, nyskapande måleri.
 16. Själv har jag prövat några, med viss men knappast storartad framgång.
 17. Det är en storartad och ovärderlig arbetsinsats som Leif därigenom har bidragit med till svensk politisk historia.
 18. Hans tavelsamling av hästmålarna John och Georg Arsenius var storartad och den hippologiska vänkretsen inbjöds ofta till vernissage efter nya förvärv.
 19. Vidare beskrivs hur ledarens ”ögon återspeglade den begåvade, storartade personens starka utstrålning”, där han rörde sig på detta mäktiga berg som har en helig roll i koreansk folklore.
 20. Det blev en basilika i stålkonstruktion klädd med koppar och med ett storartat ljust kyrkorum.
 21. Nebbiolo är en druvsort med storartad lagringspotential, men numera görs vinerna ut så att de även kan njutas unga.
 22. Men på djupet är Maja Lundes omtalade ”Binas historia” storartad romankonst om nyckeln till människans överlevnad.
 23. Henrik Berggren kan det här med att skriva om ikoniska svenskar – hans Palmebiografi ”Underbara dagar framför oss” (2010) var storartad läsning.
 24. Visuellt storartad film om miljöförstörelse i Mongoliet, i regi av Zhao Liang.
 25. Men det är först och främst storartat och rikt, inte minst för att monstruositeten är så iskallt genomförd.
 26. Den storartade bedriften av Rissveds är ännu större med tanke på hennes uppladdning.
 27. Putin är en stor ledare som gjorde ett ”storartat jobb (…) med att återuppbygga Ryssland”, fastslog Trump i en intervju med CNN häromåret.
 28. "Ni har en storartad körkultur i Sverige", säger de Quadros i ett pressmeddelande.
 29. Han har skrivit storartat om det lilla livet.
 30. Mitt bland alla manér och distraherande produktionsidéer har bröderna Gibb emellanåt visat sig vara storartade sångmakare, med en förmåga att skapa sånger som står för sig själva och som funkar i vilken sättning som helst.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till storartad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är storslagen en synonym till storartad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.