Synonymer till storartad

Vi känner till 25 synonymer till storartad. Ordet storartad är en synonym till storslagen och strålande och kan bland annat beskrivas som ”mycket bra, utomordentlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av storartad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till storartad

 1. bastant
 2. briljant
 3. enastående
 4. enorm
 5. finfin
 6. förträfflig
 7. glänsande
 8. grandios
 9. hejdundrande
 10. kolossal
 11. konungslig
 12. kunglig
 13. lysande
 14. magnifik
 15. majestätisk
 16. mäktig
 17. pampig
 18. pompös
 19. stark
 20. storslagen
 21. strålande
 22. ståtlig
 23. suverän
 24. utmärkt
 25. utomordentlig

Vilka ord betyder nästan samma sak som storartad?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till storartad. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. stor
 2. superb
 3. ypperlig
 4. bra
 5. fabulös
 6. uttalad
 7. väldig
 8. oerhörd
 9. ofantlig
 10. underbar

Vad är motsatsen till storartad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till storartad.

Vad betyder storartad?

 1. mycket bra, utomordentlig
 2. som imponerar med sin storhet

Hur böjs storartad?

 1. storartad
 2. storartade
 3. storartat

Hur kan ordet storartad användas?

Följande exempelmeningar visar hur storartad kan användas.

 1. en storartad prestation

Hur används ordet storartad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet storartad används i vanlig text.

 1. – I dag minns vi fallet av storartade Tenochtitlán och ber om ursäkt för offren till den katastrof som den spanska ockupationen orsakade, sade presidenten.
 2. – Jag är över 50 år gammal så det är storartat att jag fick se detta.
 3. Per Wästberg minns en storartad författare som också efter sin död kommer att glädja många läsare.
 4. Presidenten beskrev tillståndet i nationen som fantastiskt, resultatet av en enda lång rad av hans egna storartade bedrifter.
 5. ”Kära Greta, det vore storartat att få dig hit till #Madrid”, skriver den spanska klimat– och miljöministern Teresa Ribera på Twitter.
 6. Landets nuvarande premiärminister Boris Johnson refererade en gång till den nya metoden som ”storartade nyheter för mänskligheten”.
 7. Konstnären Gunilla Samberg anser att det är storartat och modigt att kommunen satsar på ”Metoo–puman” när det blåser populistiska och patriarkala vindar över världen.
 8. – Det jag tänker göra är att kanske avtala med Exxon Mobil eller något annat av våra storartade företag att gå in och göra detta ordentligt.
 9. Vi måste se bortom provin­siella begränsningar, förklarade han, och att partiets orubbliga uppgift var att ”ge nya och storartade bidrag till mänskligheten … till gagn för både det kinesiska folket och för mänsklig utveckling”.
 10. Hela sångarlaget i Malmö gör också storartade insatser med Vladislav Sulimsky (Rigoletto), Bianca Tognocchi (Gilda) och Alexej Tatarintsev (Hertigen) i täten.
 11. Precis som då är dock resultatet mindre storartat.
 12. I recensionerna har boken bland annat kallats för "storartad som konstverk och betydande som moralisk och politisk handling".
 13. "Demokrater oroar sig mer kring illegala immigranter än vår storartade militär eller säkerheten längs vår farliga södra gräns", förklarar Donald Trump i lördagens första Twitter–inlägg efter fredagskvällens omröstning i senaten.
 14. "Demokrater oroar sig mer kring illegala immigranter än vår storartade militär eller säkerheten längs vår farliga södra gräns", förklarar Donald Trump i lördagens första Twitter–inlägg.
 15. […] Varje europé som tog med sig ett stycke civilisation till denna kontinent hade rätt att ta över kontinenten, och det är storartat att några av dem gjorde så.
 16. När Frank Bowling ställde ut på Spritmuseum i Stockholm för fyra år sedan var det många med mig som inte kände till honom – en doldis, trots decennier av storartat, nyskapande måleri.
 17. Själv har jag prövat några, med viss men knappast storartad framgång.
 18. Det är en storartad och ovärderlig arbetsinsats som Leif därigenom har bidragit med till svensk politisk historia.
 19. Hans tavelsamling av hästmålarna John och Georg Arsenius var storartad och den hippologiska vänkretsen inbjöds ofta till vernissage efter nya förvärv.
 20. Vidare beskrivs hur ledarens ”ögon återspeglade den begåvade, storartade personens starka utstrålning”, där han rörde sig på detta mäktiga berg som har en helig roll i koreansk folklore.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är storslagen en synonym till storartad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på storartad