Synonymer till stort

Vi känner till en synonym till stort. Ordet stort är synonymt med grandiost.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stort samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till stort

 1. grandiost

Vad är motsatsen till stort?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stort.

Vad betyder stort?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stort.

Hur böjs stort?

 1. stort

Hur kan ordet stort användas?

Det saknas exempel på hur stort kan användas.

Hur används ordet stort i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet stort används i vanlig text.

 1. – Det är många olika platser det handlar om, den här personen har rört sig över ett stort område och där begåtts straffbara handlingar, säger Aas.
 2. Man har nu börjat agera mer riktat kring suicidprevention, innan har pengar gått till satsningar på psykisk ohälsa i stort.
 3. Bannon anses ha haft ett stort inflytande på Trumps isolationistiska världssyn och ska ha varit en av arkitekterna bakom det kritiserade inreseförbudet för människor från i huvudsak muslimska länder som den dåvarande presidenten försökte införa.
 4. ”Under pandemin tog a–kassan ett stort ansvar för den ekonomiska tryggheten för de som förlorade jobbet.
 5. Det handlar alltså om att ett stort företag som köper upp ett annat mindre företag.
 6. Högre drivmedelspriser – upp 23 procent på ett år – bidrar också stort till inflationslyftet.
 7. Dels för att vi ser att det finns ett stort intresse för frågan om Förintelsen i Sverige.
 8. – De har avgränsat sig för att hinna och tänkt att det ska fungera och inte läst in sig på annan forskning, det tror jag är ett stort misstag.
 9. Här är arbetsgivaren ute efter att du som söker jobbet ser bortom din egen arbetsbeskrivning och inser vilken inverkan ditt arbete har på verksamheten i stort.
 10. Ett stort bekymmer i Irak är att det finns ett jättegap mellan den politiska klassen och vanliga medborgare, säger Bitte Hammargren, Mellanösternanalytiker knuten till Utrikespolitiska institutet.
 11. I nyvalet hösten 2017 vann ÖVP stort och Kurz gav högerpopulistiska FPÖ chansen till ett regeringssamarbete.
 12. I Windows 11 kan du dölja aktivitetsfältet, men du kan inte ändra storleken eller flytta det någon annanstans på skärmen – ett potentiellt stort problem på skärmar med låg dpi, som finns i billigare bärbara datorer, där skärmutrymme är prioriterat.
 13. Det ger mig ett stort hopp – och en ökad kamplust!.
 14. – Vi har ett stort Fia med knuff–spel och det hinner vi aldrig spela klart, då känns det tråkigt att gå in och ibland tänker jag att jag gillar mer att ha rast, säger Harriet Krohn.
 15. – Det finns ett stort behov på marknaden av att kunna möta den här gruppen av köpare och marknadsföra sig i deras kanaler, digitalt och i verkliga livet.
 16. Vi hade flera händelser som vi fick hantera här samtidigt och därför gick vi på stort och genomförde avspärrningar.
 17. Själv minns han bara fragment av det som hände och en vecka efter incidenten känner han ett stort behov av prata igenom det.
 18. Carr ger till exempel stort utrymme till ett vittnesmål från en paparazzofotograf som Spears dejtade ett tag.
 19. Men förutom att hjälpa kunder i deras produktionskedjor lägger AFRY och Future Food ner ett stort arbete på framtidens mat.
 20. Här ser vi mindre brus och ett dynamiskt omfång som känns stort nog att nästan rymma hela världen, från ljusaste vit till mörkaste svart.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grandiost en synonym till stort. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på stort

Ord som slutar på stort