stråk

Stråk är synonymt med väg.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stråk och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till stråk

väg

Motsatsord till stråk

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stråk.

Vad betyder stråk?

 1. väg

Böjningar av stråk

 1. stråk
 2. stråken
 3. stråkens
 4. stråket
 5. stråkets
 6. stråks

Exempel på hur ordet stråk kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet stråk används i svenska tidningar

 1. – Det är ett stråk från Uddevalla till Vara och Skara där det kan komma lokala åskskurar.
 2. Elektriska fordon på gatorna och Sky–rail längs gröna stråk binder samman städer utan utsläpp och utan föroreningar.
 3. Några av de sista stråken av präriegräs vajar på reservatsmark.
 4. ”Vi har ett konstruktivt branschsamarbete som fokuserar på resultat, och dessutom genomförde vi flera insatser runt storstadsområden och på viktiga stråk förra året.
 5. Starkast är dock bokens humor och något som liknar den absurdism som äldre rysk litteratur ofta har ett stråk av, mina tankar går till både Gogol och Bulgakov, och kanske är det där inspirationen är hämtad.
 6. En kapitelbok laddad med tunga saker som utanförskap, ångest och ensamhet, där stråken av saga och fantasi gör det smärtfyllda begripligt och möjligt att hantera.
 7. Lågtrycket som kommer in på lördagen rör sig österut i ett stråk från Värmland ner över Stockholmsområdet och för med sig kallare luft, vilket får temperaturen att falla ganska snabbt under dygnet.
 8. I stråket mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen finns eller byggs lågt räknat 40 000 arbetsplatser.
 9. Jag har velat utforska det mer filmiska i musik – något som låter mer organiskt och pianodrivet med mer naturliga ljud, mera stråk och atmosfär.
 10. Det finns även stråk i analyser av Trump där man tänker sig att han är smartare än vad jag personligen tror.
 11. Många av Petersons fans intalar sig själva att det finns ett stråk av genialitet här, begraven utom räckhåll, då det är så mycket kontext att också en hängiven följare bara kan se alltihop otydligt.
 12. När den kalla nordvinden blåser över det relativt varma sjövattnet kan det där bildas så kallade snökanoner, stråk av delvis kraftiga snöbyar.
 13. På onsdagen låg ett stråk av regnskurar över Götaland, västra Svealand och sydvästra Norrland.
 14. I all vår empati, och den visade godhet som vi alla talar om, finns det där stråket av “vi och dom”.
 15. Men också i traditionella, ”klassiska” klangkällor som piano, stråk och blås – gärna pimpade med allehanda slagverk.
 16. Trafikverkets ”drömtrafikering” innebär också ett pendel–/regiontåg var åttonde minut från både Kungsbacka och Alingsås, vilket kräver utbyggnad till fyrspår i de stråken.
 17. – Där har det också varit intensivt men där är det inte de allra kraftigaste stråken av snö, de har legat ned över södra Sverige.
 18. – Som det ser ut nu är det ganska kraftiga snöbyar som passerar längs östra Götalandskusten, men även med stråk i Stockholm, Uppland, Sörmlandskusten och Roslagskusten, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.
 19. Åsa Erlandsson pekar på några väggfoton i "stråket", en lång förbindelsegång som sträcker sig flera kvarter genom polishuset.
 20. Snöbyarna som bildas över havet tenderar att matas fram i stråk, som ofta har ungefär samma sträckning under en längre tid.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stråk är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är väg en synonym till stråk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.