ströp

Se även stryper.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ströp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ströp?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ströp.

Vad är motsatsen till ströp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ströp.

Vad betyder ströp?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ströp.

Hur böjs ordet ströp?

 1. ströp

Hur kan ordet ordet ströp användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet ströp i svenska tidningar?

 1. Samtidigt ströp man exporten av exempelvis respiratorer, termometrar och skyddsutrustning, enligt rapporten som drar sina slutsatser med "måttlig" säkerhet.
 2. I augusti förra året ströp han ett bidrag på 165 miljoner kronor till produktion av tv–serier åt brasiliansk public service och en månad senare drog han in stödet till internationell lansering av brasilianska filmer.
 3. Samtidigt ströp han all debatt inom Mas och rensade bort potentiella konkurrenter.
 4. När demonstrationerna började den 15 november ströp myndigheterna tillgången till internet för att försvåra informationsutbytet mellan dem som deltar i protesterna.
 5. Enligt FBI ska Little, som är före detta boxare, ha koncentrerat sig på främst svarta kvinnor som var sexarbetare eller narkomaner och slog dem först livlösa innan han ströp dem.
 6. Han som med rak rygg hoppade av som krönikör för Metro och ströp sitt arvode efter ägarnas intervju med Nyheter Idag i våras.
 7. Vårt "5–1"–försvar ströp spelet för svenskarna.
 8. Fagerström ströp henne och slog henne ett 20–tal gånger med en hammare innan kroppen hittades nedsänkt i en sjö intill hans gård, enligt mordutredningen.
 9. Hur Kim Wall dog är fortfarande okänt, men enligt åtalet som lades fram under tisdagen ska det ha skett genom att Peter Madsen skar halsen av henne eller genom att han ströp henne, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.
 10. Men enligt åtalet kan det ha skett genom att Peter Madsen skar halsen av henne eller genom att han ströp henne, meddelar Köpenhamnspolisen i pressmeddelandet.
 11. Vem som ströp har utredningen inte kunnat slå fast – men hovrätten slår fast att Andreas Elander och Linda Granvold utförde mordet i samråd.
 12. Mannen ströp därefter mamman och grävde ner kroppen i jorden med en spade.
 13. Den gripne är en Uberregistrerad förare som i förhör erkände att han våldtog och ströp Rebecca till döds innan han slängde kroppen på motorvägen.
 14. Jag ströp i stort sett alla notifieringar till min mobil.


Mer information om ströp och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.