strössla

Strössla är synonymt med överösa och kan bland annat beskrivas som ”lägga strössel på något; sprida ut något likt strössel”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av strössla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till strössla

överösa

Motsatsord till strössla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till strössla.

Vad betyder strössla?

 1. lägga strössel på något; sprida ut något likt strössel
 2. (bildligt) sprida i stora mängder

Böjningar av strössla

 1. strössla
 2. strösslad
 3. strösslade
 4. strösslades
 5. strösslar
 6. strösslas
 7. strösslat
 8. strösslats

Exempel på hur ordet strössla kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet strössla används i svenska tidningar

 1. Jag är rätt sparsam med de som andra strösslar med, hjärtan och pussemojier.
 2. Ännu godare är att strössla nymald timutpeppar på jordgubbar (som visserligen inte är ett bär, utan en skenfrukt).
 3. Men Martin Rössel skriver bättre än de flesta, med förmågan att både gestalta och strössla med detaljer och bipersoner som gör berättelsen levande.
 4. Och de är betydligt mer spännande än när Wallin vill peppa oss att förstå att vi är ”unika och fina” eller strösslar med väl många celebriteter.
 5. Spåren av det senare finns kvar än idag – både känslomässigt och fysiskt, där sträckan av Santa Monica Boulevard som går genom West Hollywood strösslas av plaketter vid träden på trottoaren.
 6. Pablo Paz producerar hela skivan och har lärt sig Max Martin–tricket – att strössla låtarna med små utstickande detaljer som får dem att leva, andas och retas.
 7. Gärna ska man också strössla med de mest extrema exemplen såsom vilt aggressiva elever, möbler som flyger och haglande spottloskor.
 8. Men vill man återupprätta förtroendet så är inte lösningen att strössla pengar omkring sig utan att kavla upp ärmarna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till strössla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överösa en synonym till strössla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.