strax

Vi hittade 4 synonymer till strax. Ordet strax är en synonym till så småningom och bums och kan beskrivas som ”genast, omedelbart”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av strax samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till strax?

 1. bums
 2. inom kort
 3. snart
 4. så småningom

Vad är motsatsen till strax?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till strax.

Vad betyder strax?

 1. genast, omedelbart

Hur böjs ordet strax?

 1. strax

Hur kan ordet ordet strax användas?

 1. Vi träffas strax efter 4!
 2. de lämnade svar strax innan tidsfristen löpte ut

Hur används ordet ordet strax i svenska tidningar?

 1. Men när DN talade med team manager Sara Arnestål strax före 17.
 2. Nu bor hon strax söder om den hälsingska orten i en övergiven skola som hon delvis har byggt om till en inspelningsstudio.
 3. Jag kan se tydligt var jag kan göra nytta, sade han i en fransk radiointervju strax före nyår.
 4. Besökare på ett café i den schweiziska staden Lausanne strax innan jul, såväl inhemsk konsumtion som export förutspås öka under 2021.
 5. Det var på lördagskvällen, strax efter klockan 20.
 6. Polis och räddningstjänst ryckte på måndagen ut till Säve, strax norr om Göteborg, efter larm om en kraftig explosion.
 7. Familjens gård ligger precis norr om Asks centrum, alltså inte i sydväst där det stora skredet gick strax före gryningen i onsdags, och där totalt sju omkomna hittats.
 8. Sommarens golfrond med prins Daniel blev omtalad och spelpartnern under minisemestern på golfbanan i kändistäta Jupiter strax före jul var heller inte vem som helst.
 9. Den största av dem alla, WNBA–meriterade 195 centimeter långa centern Amanda Zahui, testade positivt för covid–19 strax innan avresan.
 10. På ett av planen, som landade i Göteborg strax före klockan 11, satt Isabelle Lyrestam.
 11. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska EU–kommissionen redan på måndagskvällen ta ett beslut om vaccinet, något som EU–kommissionens ordförande Ursula von der Leyen twittrade strax efter att godkännandet kom.
 12. Valalliansen presenterades strax efter att en lokal opinionsundersökning visat att 39 procent av väljarna stöder Fidesz, medan 41 procent hellre skulle rösta på ett oppositionsparti.
 13. Det som däremot är tydligt är att starka känslor och stort informationsflöde strax innan man ska sova inte skapar de bästa förutsättningarna för bra sömn.
 14. Polisen grep honom strax innan midnatt på fredagskvällen.
 15. Larmet kom in strax före klockan 22 på fredagskvällen.
 16. Huvudförhandlingen i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt ska fortsätta i flera veckor och väntas avslutas strax före jul.
 17. Larmet kom strax efter klockan 21.
 18. Det var strax efter klockan 02 som det kom brandlarm från ett serviceboende för funktionsnedsatta vuxna i centrala Falköping.
 19. Olyckan inträffade strax före klockan 08 på Göteborgsvägen, i norra delen av Kungsbacka tätort.
 20. Olyckan skedde under onsdagskvällen, strax före klockan 17, mellan Bjärnum och Vankiva, norr om Hässleholm.


Mer information om strax och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är så småningom en synonym till strax. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.