strypt

Se även stryper.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av strypt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till strypt

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till strypt.

Motsatsord till strypt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till strypt.

Vad betyder strypt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av strypt.

Böjningar av strypt

 1. strypt

Exempel på hur ordet strypt kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet strypt används i svenska tidningar

 1. Eftersom informationsflödet från Tigray är strypt, och då även Eritrea är ett mycket stängt land, var uppgifterna inledningsvis svåra att bekräfta.
 2. Valframgången ägde rum mitt i den djupa pandemin som strypt den amerikanska ekonomin och trots att Trump kritiserats hårt för sin lättsamma inställning till virusdöden lyckades presidenten mobilisera sina trogna väljare.
 3. Här på CES är den strypt till 11 km/h.
 4. Utbildning och rörlighet på bostadsmarknaden hjälper denna grupp, inte strypt arbetskraftsinvandring.
 5. I början av 90–talet hade Serbien strypt provinsen Kosovos autonomi, vilket ledde till en långvarig, komplicerad konflikt och senare även krigstillstånd.
 6. Det som från början ser ut som en historia om en kvinna som ser sin pojke växa upp och ifrån henne, tills hon en dag plötsligt och utan förvarning får veta att han strypt en jämnårig, utvecklas efterhand till en berättelse där ingenting är säkert.
 7. Maktapparaten hade vanemässigt strypt informationsspridningen genom sträng presscensur och mötesförbud.
 8. Efter att ha strypt både sin väninna och mamma till döds dömdes Martina Kveldstad, nu 40, för mord i december 2010.
 9. De flesta av dem är nöjda med att president Trump under sitt första år skurit ner de statliga bidragen till organisationer som utför aborter och att han strypt bistånd till grupper som arbetar med abort och sterilisering globalt.
 10. Han har dessutom strypt bistånd till grupper som arbetar med abort och sterilisering globalt.
 11. Trump har strypt medel till utländska organisationer som utför eller informerar om abort.
 12. En man har gripits i Pakistan misstänkt för att ha våldtagit och strypt en 7–årig flicka.
 13. Istället hittades hon strypt i närheten av en motorväg strax utanför centrala Beirut tidigt på lördagsmorgonen, rapporterar BBC.
 14. I den rättsmedicinska undersökningen framkom det att kvinnan vid mordtillfället hade blivit strypt och utsatts för 20 slag med hammare.
 15. Flickan i Larvik, nära svenska gränsen på sydkusten, hittades strypt bara några timmar efter att hon cyklat för att bada i augusti 1999.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till strypt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.