Synonymer till student

Vi känner till 8 synonymer till student. Ordet student är en synonym till studerande och utblottad och kan bland annat beskrivas som ”person som gått igenom gymnasieskola”. Ordet används i uttrycket ”tar studenten” som betyder ”går ut gymnasieskolan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av student samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till student

 1. barskrapad
 2. elev
 3. fattig
 4. revisor
 5. seminarist
 6. studerande
 7. utblottad
 8. utfattig

Vad är motsatsen till student?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till student.

Vad betyder student?

 1. person som gått igenom gymnasieskola
 2. studerande vid högskola eller universitet
 3. person som tagit studentexamen, är behörig att studera på universitet
 4. (vard.) i bestämd form (studenten): studentexamen
 5. person som studerar på universitet eller högskola

Hur används ordet student i uttryck?

 1. tar studenten = går ut gymnasieskolan

Hur böjs student?

 1. student
 2. studenten
 3. studentens
 4. studenter
 5. studenterna
 6. studenternas
 7. studenters
 8. students

Hur kan ordet student användas?

Följande exempelmeningar visar hur student kan användas.

 1. studenterna antecknade febrilt under föreläsningen

Hur används ordet student i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet student används i vanlig text.

 1. Vi har haft mängder av svenska studenter i Auschwitz.
 2. Intel och flera andra chipptillverkare i Oregon, USA har nu börjat anlita studenter för att få tillräckligt med personal som kan råda bot på den globala chippbristen, rapporterar Business Insider.
 3. Antalet studenter på utbytesprogram inom grundutbildningen på KTH sjönk rejält under 2020.
 4. – Det är svårt men det är vår uppgift som lärarutbildare, vi kommer att göra vårt yttersta för att våra studenter utvecklar nödvändiga kunskaper.
 5. Men Nyan noterade att de som hördes högst var de unga, optimistiska studenterna, precis som vid de omfattande protesterna mot militären 1988.
 6. Av de många strejkande arbetare, upproriska civilingenjörer, demonstrerande studenter, upprörda läkare, avhoppade poliser, skandaliserade idrottsmän som Dagens ETC skrivit om under det senaste året lever bara ett fåtal kvar i Belarus.
 7. Bland 33 studieorter är 18 grönmarkerade, vilket innebär att studenter kan räkna med en bostad till terminen.
 8. Digitala modeller är därför en viktig teknik som låter ingenjörer och studenter att fortsätta jobba och studera när de inte har tillgång till den fysiska utrustningen.
 9. Det finns även en gratislicens för studenter, lärare och it–avdelningar på universitet.
 10. – Mina studenter skulle uppskatta klarare skatteregler även här Sverige.
 11. Roboten Cassie, skapad av forskare och studenter vid amerikanska Oregon State University, har genomfört vad som beskrivs som en historisk bedrift.
 12. En student i Kina får blommor efter att ha skrivit klart det nationella inträdesprovet gaokao som är avgörande för att komma in på universitetsutbildning – ett prov som många i Kina börjar plugga till redan som barn.
 13. På den tiden fanns det fortfarande kubaner som trodde på det kommunistiska styret och de enda som vågade protestera mot hungersnöden var studenter vid universiteten i Havanna.
 14. Här finns nämligen arkivbokhyllor med mikrofilmer över alla tänkbara tidningar som publicerats i Sverige och varje gång jag kommer hit sitter det ett par studenter eller några forskare hukade över apparater där mikrofilmerna kan uttolkas.
 15. Jag hade fått plats på ett studenthem i Aarhus och bodde plötsligt i korridor med femton studenter som jag skulle dela badrum, toalett och kök med.
 16. Att Bowlbys teori fick så stor spridning är mycket tack vare hans student och sedermera kollega, den kanadensiska psykologen Mary Ainsworth.
 17. BTH startade 1989 och har idag drygt 5 000 studenter och 450 anställda.
 18. Det var i början av juni som studenter vid Linnéuniversitet anordnade fester och aktiviteter för att fira terminens avslut.
 19. Fler studenter fuskar på examinationer under pandemin.
 20. – Medel borde användas för att utveckla våra egna universitet, inte för att bygga kinesiska, säger Patrik, en 22–årig student och demonstrant till Reuters.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är studerande en synonym till student. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.