Synonymer till studie

Vi känner till 4 synonymer till studie. Ordet studie är en synonym till undersökning och rapport och kan bland annat beskrivas som ”förarbete (särskilt till ett konstverk); (mindre) undersökning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av studie samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till studie

 1. dokument
 2. granskning
 3. rapport
 4. undersökning

Vad är motsatsen till studie?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till studie.

Vad betyder studie?

 1. förarbete (särskilt till ett konstverk); (mindre) undersökning
 2. inhämtandet av kunskap genom forskning
 3. konstverk skapat för att öva eller demonstrera ett visst ämne eller teknik

Hur böjs studie?

 1. studie
 2. studien
 3. studiens
 4. studier
 5. studierna
 6. studiernas
 7. studiers
 8. studies

Hur kan ordet studie användas?

Följande exempelmeningar visar hur studie kan användas.

 1. en vetenskaplig studie

Hur används ordet studie i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet studie används i vanlig text.

 1. – Det kommer alltid att finnas enskilda studier som visar på det ena eller det andra.
 2. En internationell forskargrupp, bland annat bestående av forskare från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, ligger bakom den nya studien som publicerats i den vetenskapliga tidskriften JAMA Neurology.
 3. Enligt studien svarar 58 procent i Grekland, 39 i Ungern och 34 i Slovakien att de tror på "ett hemligt judiskt nätverk som påverkar politik och ekonomi i världen".
 4. Tidningen The Wall Street Journal har tagit del av omfattande studier som Facebook har genomfört rörande dotterbolaget Instagram.
 5. En studie om tolvåringar i Stockholms innerstad och i förorten Bredäng visar att var femte tolvåring i innerstaden inte får åka buss eller tunnelbana själv, och sju av tio får inte vara ute själva när det är mörkt.
 6. "Detta följdes av en detonationsvåg med hög temperatur och hyperhastighet som demolerade och pulvriserade murar av lertegel över hela staden, jämnade staden med marken och orsakade utbredd mänsklig död", skriver forskarna i studien.
 7. Det visar en studie som hjälporganisationen Rädda Barnen gjort tillsammans med klimatforskare vid Vrije–universitetet i Bryssel.
 8. Man vill också erbjuda andra former av utbyten där studier i Sverige varvas med kortare vistelser utomlands.
 9. Det beräknas också ge upphov till minst 30 000 ton elektronikskrot per år, enligt en ny studie.
 10. Istället indikerar vår senaste studie (Asplund Pyddoke, 2021) att det är högre prissättning av bilanvändning som har potential att trycka över bilisterna till kollektivtrafik i svenska städer.
 11. – Det är framförallt narkotikamarknaden som är betydligt mer omfattande än vad tidigare studier har visat, säger Linda H Staaf, underrättelsechef vid Noa.
 12. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström kallar studien viktig och välgjord men tycker att man ska tänka på att Pfizers skydd efter 120 dagar, 77 procent, egentligen är ett väldigt bra skydd.
 13. Som underlag för studien ska forskarna granskat 2500 Facebook–sidor mellan augusti 2020 och januari 2021.
 14. – Det handlar både om att förbereda elever för ett liv som aktiva och ansvarskännande medborgare och att förbereda eleverna för arbetsmarknaden eller vidare studier, säger hon.
 15. Måns Lekander börjar den här veckan sin studier för att bli gymnasielärare och kommer som första årskull utbildas i att ge sexualundervisning – något han tycker känns viktigt att prata om.
 16. I ett pågående forskningsprojekt vid Stockholms universitet har man konstaterat att kunskapen om hur lärare ska undervisa om sex och relationer är tunn, enligt Karin Gunnarsson som är docent i pedagogik och leder studien.
 17. Nu visar en ny studie att prognosen förbättras avsevärt för patienter som får influensavaccin inom tre dygn efter hjärtinfarkten – då reduceras risken för död under det kommande året med omkring 40 procent.
 18. I studien har anodmaterialet laddats och laddats ur i totalt tio cykler, vilket är en mycket kort tid jämfört med de tusentals cykler som ett kommersiellt batteri förväntas klara.
 19. – Phiomicetus anubis är en ny nyckelart av val, och en avgörande upptäckt för egyptisk och afrikansk paleontologi, säger Abdullah Gohar, som lett studien, till Reuters.
 20. Han anser att studiens metod och tillvägagångssätt är helt okej, men resultatet är varken revolutionerande eller ens nytt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är undersökning en synonym till studie. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.