Synonymer till studium

Vi känner till 5 synonymer till studium. Ordet studium är en synonym till undersökning och efterforskning och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att studera, läsning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av studium samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till studium

 1. efterforskning
 2. examination
 3. experiment
 4. undersökning
 5. utredning

Vad är motsatsen till studium?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till studium.

Vad betyder studium?

 1. handlingen att studera, läsning
 2. det att studera

Hur böjs studium?

 1. studier
 2. studierna
 3. studiernas
 4. studiers
 5. studiet
 6. studiets
 7. studium
 8. studiums

Hur kan ordet studium användas?

Följande exempelmeningar visar hur studium kan användas.

 1. han har tre terminer kvar på sina studier
 2. hennes studium av insekternas liv

Hur används ordet studium i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet studium används i vanlig text.

 1. – Det handlar både om att förbereda elever för ett liv som aktiva och ansvarskännande medborgare och att förbereda eleverna för arbetsmarknaden eller vidare studier, säger hon.
 2. Måns Lekander börjar den här veckan sin studier för att bli gymnasielärare och kommer som första årskull utbildas i att ge sexualundervisning – något han tycker känns viktigt att prata om.
 3. Den svensk–brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca ska nu inleda den tredje och sista delen av kliniska studier av sin vaccinkandidat mot covid–19 i USA.
 4. – Det skulle vara akademiska studier till förbannelse i stället för att se verkligheten som den såg ut.
 5. Hanan Chahrestan flydde från Homs i Syrien 2013 och lyckades efter flera års förberedande studier komma in på KTH 2018.
 6. Myndigheten gör sin bedömning utifrån studier som talar för att barn sprider smitta i betydligt mindre utsträckning än vuxna, samtidigt som risken att bli allvarligt sjuk i de åldersgrupperna är mycket liten.
 7. Amerikanska studier visar exempelvis att män även tenderar att äta mindre frukt och fibrer och till och med att använda solskydd i lägre utsträckning än kvinnor.
 8. Ett annat exempel är självrengörande ytor efter studier av bladytan hos växten indisk lotus.
 9. Klimataktivisten Greta Thunberg menar att rapporten inte innehåller några överraskningar, utan bekräftar vad tidigare studier visat – att det är ett nödläge.
 10. Hur lång tid det tar för en omslutande påsen att brytas ner finns det inga studier på.
 11. – För att effektivt sätta samman batterierna och utveckla elektrifieringens övriga påverkan på fabrikerna görs omfattande studier och Volvo Cars har även ett nära samarbete med olika universitet och institut.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är undersökning en synonym till studium. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?