Synonymer till studsa

Vi känner till 5 synonymer till studsa. Ordet studsa är en synonym till spritta och rekylera och kan bland annat beskrivas som ”gör en studs (med)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av studsa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till studsa

 1. hoppa
 2. rekylera
 3. skutta
 4. spritta

Vad är motsatsen till studsa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till studsa.

Vad betyder studsa?

 1. gör en studs (med)
 2. byta riktning efter att ha stött emot ett fysiskt hinder

Hur böjs studsa?

 1. studsa
 2. studsade
 3. studsades
 4. studsar
 5. studsas
 6. studsat
 7. studsats

Hur kan ordet studsa användas?

Följande exempelmeningar visar hur studsa kan användas.

 1. bollen studsade
 2. hon studsade bollen

Hur används ordet studsa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet studsa används i vanlig text.

 1. – Pucken studsade rätt och det var ett snyggt mål.
 2. Efter pandemins dråpslag mot ekonomin i början av 2020 studsade konjunkturen kraftigt uppåt, men den uppgången är inte lika stark nu, förklarar Mats Kinnwall, chefsekonom på branschorganisationen Teknikföretagen.
 3. Matilda Andersson drar på sig sina skor och studsar upp.
 4. Visst känns det av när underlaget inte är plant, men där de båda vardagsbilarna andades mer i fjädring/dämpning – suger experimentbilen bara upp det hela utan att studsa runt.
 5. – Det som skulle kunna hända är att Sverige får några oturliga studsar mot sig och hamnar i underläge.
 6. Efter lagets tunga inledning på mästerskapet (förluster mot Danmark och Belarus) studsade de tillbaka mot Schweiz.
 7. Jag studsar till inför ordet ”åsamka” och berättar för PC Jersild om Calle, en av fyra muskelsjuka jag porträtterade med tio års mellanrum i två antologier.
 8. I Göteborg studsar Bollebygdsbon Johan Eklöf till exempel på att strålkastare sätts under träd och riktas rakt upp, bara för att det är snyggt.
 9. De studsar runt på gräset och vi tömmer och fyller fyra diskmaskiner per dag.
 10. Kerstin Ekman, ockultism, Erik Satie – kopplingarna studsar i hjärnan när man lyssnar på Skators nyutkomna album ”År”.
 11. Hon är väldigt beroende av sina vänner och studsar på deras energi och kärlek.
 12. I onsdags hade laget chansen att säkra sin plats i Stanley Cup–slutspelet, men Florida Panthers studsade tillbaka och vann med 3–2 efter storspel från målvakten Sergej Bobrovskij.
 13. New York Islanders vann de två inledande playoff–matcherna och hade i onsdags chansen att säkra sin plats i Stanley Cup–slutspelet, men Florida Panthers studsade tillbaka och vann med 3–2 efter storspel från målvakten Sergej Bobrovskij.
 14. Men det som Global Carbon Projects rapport visar, att vi väldigt snabbt studsar tillbaka till våra standardnivåer, är så klart bekymmersamt.
 15. Om tilltron på flyget har försvunnit, har Buffett inte tappat tron på USA, som han säger kommer studsa tillbaka.
 16. Till en början fungerade dock inte basketplattan som tänkt utan alla skott gick istället mot framsidan av korgen där de studsade bort.
 17. – Det här innebär också att när det här ska studsa upp igen så kommer det att vara minst lika svårt att tolka statistiken, säger Bergqvist.
 18. – Det här känns som ett bra sätt att studsa tillbaka på.
 19. – Det är verkligen kul att vara på en plats där du kan studsa runt mellan taket och golvet närhelst du känner för det.
 20. Domagog Duvnjak fick förtroendet, så långt hade han gjort sex mål, och den kroatiske stjärnan gjorde inget misstag utan studsade bollen under målvakten Torbjœrn Bergeruds sprattlande ben och i mål till 26–26.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spritta en synonym till studsa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på studsa

Ord som slutar på studsa