stundande

Stundande är synonymt med förestående.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stundande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till stundande

förestående

Motsatsord till stundande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till stundande.

Vad betyder stundande?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av stundande.

Exempel på hur ordet stundande kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet stundande används i svenska tidningar

 1. – Det är mycket som ska slutföras inför stundande semestrar och tyvärr händer det allt för ofta att cybersäkerheten hamnar i skymundan.
 2. Det blir nu andra sommaren på raken som ÖB får ge sig i kast med räkneövningar med anledning av försvarsberedningens rapporter och det stundande försvarsbeslutet senare i år.
 3. Än så länge tycks dock både glädjen och farhågorna för den stundande socialiseringen av Sverige vara överdrivna.
 4. På grund av den stundande rättegången förbjuds Caroline Flack att kontakta Lewis Burton.
 5. För att bättre kunna diktera villkoren för den stundande globala maktförskjutningen var det därför bråttom att ersätta den västerländska rasismen med en antirasism som i stället utgick från människans biologiska likhet.
 6. För att behålla jobb i Sverige och ge svenska e–handelsföretag möjlighet att själva expandera internationellt är det viktigt med återhållsamma löneökningar i stundande avtalsrörelse.
 7. Inför det stundande kinesiska nyåret, då många kineser är på resande fot, ska övervakningsåtgärderna förstärkas.
 8. Vi har fokuserat på det här och jobbat med det i tre års tid och jag hoppas verkligen att det här kan bli den nya generationens sökverktyg, säger vd Niklas Linder om den stundande lanseringen.
 9. The Correspondent har framförallt uppmärksammats för en artikel där man via hemliga dokument bevisat att oljebolaget Shell redan 1986 kände till den stundande klimatkrisen – men sedan ändå lobbat mot hårdare miljölagar.
 10. Susanne Jonsson och Daniella Lundh Egenäs fixar godsaker till stundande helger.
 11. Ceremonin har dock bantats på många sätt denna gång, dels med anledning av brexitförfarandet och dels med anledning av den stundande julledigheten.
 12. Reglerna förbjuder export inom unionen, men med Storbritanniens stundande utträde ur EU vädrar Swedish Match morgonluft.
 13. Men även om det stundande valet nästan totalt domineras av brexit så rymdes andra frågor i det 56–sidiga manifestet.
 14. Men mellan bokpärmarna öppnas en relevant och betydligt mer allmängiltig och djuplodande reflektion kring kulturella rum och platser, musikaliska möten över alla former av gränser och de förödande effekterna av en stundande brexit.
 15. Dessutom meddelade 100 oppositionella kandidater i det stundande lokalvalet att de – i protest mot att polisens beslut – skulle hålla väljarmöten i Victoria Park.
 16. Inför den stundande 100–årsdagen fick Lissie Ryberg i Angered frågan om hon har någon dröm kvar.
 17. Det är Information Age som skriver om de stundande besparingarna och hänvisar till en källa som säger att UI Path bränner betydligt mycket mer pengar än andra RPA–bolag.
 18. Men en sådan kritik gör inte valet svårare inför den stundande invasionen.
 19. Allt större pessimism kring de stundande handelssamtalen i Washington mellan USA och Kina bidrar till att trycka ned index hos börserna.
 20. Just nu är det många liberaler som håller andan inför hennes stundande avgång och att Donald Trump, som hon kallat för en ”faker”, skall hinna utse en ersättare under sin mandatperiod.
 21. Addtech är ett av de bästa bolagen bland teknikhandlarna, enligt Börsveckan, men med ett stundande vd–skifte och en konjunktur som är på väg att toppa ur är ändå värderingen inte tillräckligt attraktiv.
 22. Krunegårds jobb blir ur det avseendet att få folk i feststämning inför den stundande kvällen.
 23. Partiledaren ska i ett Facebookinlägg ha ifrågasatt ett brev från kung Sihamoni, där han uppmanar kambodjaner att rösta i det stundande parlamentsvalet den 29 juli.
 24. Vi synar den stundande matchen mot Tyskland – hur går det egentligen?.
 25. I en utfrågning i brittiska parlamentet jämförde den brittiske utrikesministern Boris Johnson sommarens stundande fotbolls–VM med Adolf Hitlers propagandakampanj under Berlin–OS 1936.
 26. Bara några timmar innan den stundande nedsläckningen kom parterna överens.
 27. Den så kallade blockkedjan är ett ämne som står högt upp på dagordningen under det stundande G20–mötet i Buenos Aires.
 28. På nätet varnar den 40–årige läraren för ett stundande inbördeskrig och publicerar sig på högerextrema sajter.
 29. Att tjäna pengar och kunna hjälpa föräldrarna ekonomiskt, är betydligt viktigare för henne än att bry sig om det stundande presidentvalet.
 30. Beskedet har väckt farhågor om ett stundande handelskrig.
 31. Målen var Tedenbys femtonde och sextonde den här säsongen och ett viktigt besked inför det stundande slutspelet.
 32. När snösmockan slår till är det viktigt att alla delar av samhället kommunicerar för att snabbt lösa den stundande krisen.
 33. Niklas Swanström säger att beskedet om det stundande mötet är glädjande, men att det finns fog för att se realistiskt på utsikterna.
 34. När jag insåg att Paolo hade diktat upp nästan varje detalj i det han berättat om sitt privatliv och vårt stundande bröllop, blev jag förkrossad.
 35. Bilen kommer att vara tillverkarens kronjuvel på stundande bilsalongen i Genéve.
 36. Inför den stundande premiären är det fortfarande en del bitar som ska läggas på plats.
 37. Under tidigare turnéer har Samir Badran berättat att det uppstått spänningar mellan duon, men han är inte orolig inför rekordturnén – eller den stundande sommarturnén.
 38. IFK Göteborg verkar inte vara klara med värvningarna inför den stundande säsongen.
 39. Här samsas rena korrekturfel som ”intresserant” med hästar som är ”bismaken av en skadeskjuten kosmopolitism” och klänningar som kan vara ”en vadslagning inför den stundande helgen”.
 40. TV4 sänder stundande inomhus–VM i Birmingham, Storbritannien, som inleds om en och en halv vecka.
 41. Under det korta känsloladdade mötet tävlar de, sin stora kärlek till trots, om vem som kan uppvisa störst likgiltighet inför det stundande uppbrottet.
 42. En stundande utmaning för Mikael Parknäs blir att rekrytera lärare som är sugna på att arbeta i den här formen, testa nya arbetssätt och behärskar tekniken som eleverna ska arbeta med.
 43. Programmet är framtaget inför höstens stundande riksdagsval.
 44. Vissa ser AI–utvecklingen som en informationsteknologisk kapprustning i ett stundande, eller redan pågående, propagandakrig.
 45. Men hur motiven ser ut vet vi ingenting om – även om man lätt kan tro motsatsen när man läser alarmistiska texter som diverse självutnämnda säkerhetspolitiska experter sprider om Kinas stundande världsherravälde.
 46. Möjligheten att öppna och manipulera dopningsbehållare utan att lämna spår efter sig har bekymrat Internationella olympiska kommittén (IOK) inför stundande OS.
 47. Nu berättar Charlotte Kallas mentala rådgivare Thomas Nilsson om förberedelserna inför stundande OS i Pyeongchang – där 30–åringen är ett av de största blågula guldhoppen.
 48. Det visade sig att 63–åringen hade stött på paret, dagen innan bröllopet, som hade berättat om de stundande festligheterna.
 49. Vissa misstänker att skadan är en chimär för ett stundande klubbyte.
 50. Går allt i lås skulle Ingebrigtsen kunna ansluta till IFK Göteborgs stundande träningsläger i Spanien.
 51. Mannens förklaring att alltihop var avsett för en stundande bröllopsfest imponerade inte på tullarna, skriver Fredriksstad Blad.
 52. En framgång i Syrien vore en utrikespolitisk fjäder i hatten för Putin inför det stundande ryska presidentvalet om två månader.
 53. Och det är hit som hon gång på gång har återvänt när de sista små detaljerna ska finslipas, och när tiden ska ställas om med tidigare morgnar inför en stundande kamp om medaljer på ett mästerskap.
 54. Han situation i Toulouse är ju inte idealisk (på läktaren senast, men det lär ha berott på en skada) med tanke på ett stundande VM.
 55. I det sammanhanget var det oroande att lyssna på M–ledaren Ulf Kristersson under Sälen–konferensen nyligen där han varnade för Kinas stundande världsherravälde och kinesiska investeringar i Sverige.
 56. Myndigheterna i ögruppen skickade ut en varning via sms, radio och tv om att ett stundande anfall hotade ön.
 57. Evakueringsordern följer på ett mindre utbrott som kan varsla om ett större stundande inom de kommande dagarna, enligt landets vulkaninstitut.
 58. Vi har en stundande obduktion och utifrån vad den ger kan vi gå vidare med den.
 59. Egypten har spikat datum för det stundande presidentvalet till den 26–28 mars, meddelar landets valkommitté.
 60. Det är de stundande olympiska spelen i Sydkorea, som inleds den 9 februari, som öppnat för den första officiella dialogen mellan länderna på över två år.
 61. Spelare har fått chansen att visa upp sina kvalitéer under Karjala Cup och Channel One Cup – allt för att stärka sina aktier inför den stundande uttagningen.
 62. Kyrkan var ovanligt välbesökt, inför den stundande julhelgen.
 63. Hon ser positivt på den stundande samtyckeslagen, men påpekar att den borde ha varit en självklar del av lagstiftningen sedan länge.
 64. – Den stora drivkraften kommer att bli en stundande lågkonjunktur.
 65. Ledande SPD–politiker talar om ett brott mot ”förtroendet” och har signalerat att Schmidts agerande försvårar de stundande samtalen om att få till en lösning på regeringskrisen.
 66. Flera svenska experter som DN har talat med menar dock att den nedgång som nu syns på den svenska bostadsmarknaden sannolikt inte tyder på en stundande bostadskrasch.
 67. Men även för landslaget är Emma Fernis viktig – inte minst tanke på stundande VM i  Tyskland som drar i gång om tre veckor.
 68. Därefter gästar debattörerna Göran Greider och Katerina Janouch studion för att prata om den stundande valrörelsen och vilka ämnen som blir de stora valfrågorna.
 69. Fed–ledamoten James Bullard ska tala klockan 19, men framför allt väntar marknaden på protokollet från det senaste FOMC–mötet som offentliggörs klockan 20 och där det kan finnas ledtrådar gällande stundande räntehöjning.
 70. Vinsthemtagningar och kommentarer om stundande räntehöjning låg bakom den svaga utvecklingen.
 71. Något som lett till ett annalkande ordkrig mellan Ryssland och Ukraina om en stundande militär upptrappning.
 72. Det finns anledning till självrannsakan vid den stundande företags­ekonomiska ämneskonferensen i Uppsala, och ­denna borde inte stanna vid etikfrågor, utan än mer behandla företagsekonomin, kunskapen och makten.
 73. Det stundande förhöret med Julian Assange i London är fullständigt onödigt.
 74. Demokrater bävar nu för att än mer känsligt material kommer att läcka ut inför det stundande presidentvalet i november, skriver New York Times.
 75. När finansminister Anders Borg skulle berätta om framtidsutsikterna efter finanskraschen 2008 talade han om en stundande ”vargavinter”.
 76. Under måndagen inför The Open Championship var det inte den stundande tävlingen utan i stället OS som var den heta potatisen.
 77. Vin till försommarens jordgubbar och stundande hallon är egentligen ingen självklar rekommendation, men här är ett som förmår möta bären på ett jämbördigt sätt.
 78. Inför stundande amerikanska presidentval visar den senaste opinionsundersökningen från Wall Street Journal/NBC att Hillary Clinton tagit greppet om väljarna.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till stundande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förestående en synonym till stundande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.