styggelse

Styggelse är synonymt med otäckhet och skamlighet och kan beskrivas som ”(moraliskt) förkastlig företeelse, som bör fördömas”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av styggelse och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till styggelse

otäckhet, skamlighet, vidrighet, vämjelighet

Motsatsord till styggelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till styggelse.

Vad betyder styggelse?

 1. (moraliskt) förkastlig företeelse, som bör fördömas

Böjningar av styggelse

 1. styggelse
 2. styggelsen
 3. styggelsens
 4. styggelser
 5. styggelserna
 6. styggelsernas
 7. styggelsers
 8. styggelses

Exempel på hur ordet styggelse kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet styggelse används i svenska tidningar

 1. För flertalet handlar det i stället om att ta ett dyrt blancolån, något som också det ökar på boendekostnaderna och som Finansinspektionen varnar för som en styggelse.
 2. Socialdemokraterna, liksom Vänsterpartiet, har av princip innerligt svårt för friskolor i allmänhet och konfessionella sådana i synnerhet – skolor som inte styrs av politiker är en styggelse.
 3. Han tycker att regeringsbygget är en ”styggelse på alla sätt”, och uttrycker sig exakt så i en nyhetspanel i tv.
 4. Tålamod och kontinuitet är styggelser.
 5. Paellapuritaner var snabba med att informera Oliver om att det han lagat inte är paella och en twittrare kallade hans rätt för en styggelse.
 6. För dagens ornitologer framstår verksamheten som en styggelse och det råder närmast beröringsskräck med allt som har med bon och ägg att göra.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till styggelse är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är otäckhet en synonym till styggelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.