styrelseskick

Styrelseskick kan beskrivas som ”sätt som ett land regeras på, statsskick”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av styrelseskick och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till styrelseskick

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till styrelseskick.

Motsatsord till styrelseskick

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till styrelseskick.

Vad betyder styrelseskick?

 1. sätt som ett land regeras på, statsskick

Böjningar av styrelseskick

 1. styrelseskick
 2. styrelseskicken
 3. styrelseskickens
 4. styrelseskicket
 5. styrelseskickets
 6. styrelseskicks

Exempel på hur ordet styrelseskick kan användas

 1. nästan alla länder i Europa har ett demokratiskt styrelseskick

Exempel på hur ordet styrelseskick används i svenska tidningar

 1. De får inte ”motarbeta det demokratiska styrelseskicket”, till exempel genom att uppmana eleverna att inte rösta eller misstänkas för våldsbejakande extremism.
 2. Ett demokratiskt styrelseskick förutsätter att en medborgaranda av ömsesidig respekt och tillit hålls vid liv i familjen, på arbetsplatserna, i förskola och skola, i civilsamhället och naturligtvis också i politiken.
 3. Fortfarande har vi ett monarkistiskt styrelseskick – visserligen med ett kungahus utan direkt politisk makt, men med ett relativt stort konservativt inflytande såväl ideologiskt som kulturellt.
 4. Med en dysfunktionell riksdag där politikerna mest av allt administrerar och där inte ens jämställdheten fungerar riskeras förtroendet i grunden för både våra folkvalda och själva styrelseskicket.
 5. Svenskar som åker utomlands på semestern bryr sig oftast inte om vilket styrelseskick som råder i olika länder.
 6. Den handlar om vårt stackars sköra styrelseskick som vi så länge tagit för givet, men som kanske inte orkar hålla ut mot de mörka krafterna alldeles ensamt särskilt länge till.
 7. Redan för två år sedan började han fundera över om det nuvarande styrelseskicket verkligen var givet om 20 år.
 8. Endast 53 procent uttrycker stöd för demokratin som styrelseskick, enligt 2017 års Latinobarómetro, som genomförs i 18 länder.
 9. Inga regler står över dem, inget styrelseskick över demokratin.
 10. Brennan ger flera förslag på hur ett epistokratiskt styrelseskick skulle kunna utformas, varav merparten av dessa innebär villkorad rösträtt.
 11. – Det är en utveckling på ett starkt sluttande plan, och vi måste hantera detta för att säkra vårt demokratiska styrelseskick, säger hon.
 12. Det är en utveckling på ett starkt sluttande plan, och vi måste hantera detta för att säkra vårt demokratiska styrelseskick.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till styrelseskick är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.