Synonymer till styrka

Vi känner till 24 synonymer till styrka. Ordet styrka är en synonym till stärka och verifiera och kan bland annat beskrivas som ”fysisk eller psykisk kraft”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av styrka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till styrka

 1. bekräfta
 2. belysa
 3. belägga
 4. betyga
 5. bevisa
 6. fördel
 7. förmåga
 8. grad
 9. grupp
 10. intensitet
 11. intyga
 12. kraft
 13. krafter
 14. livvakt
 15. militär
 16. militärtjänst
 17. ork
 18. procenthalt
 19. påvisa
 20. stärka
 21. tillgång
 22. trupp
 23. verifiera
 24. vidimera

Vilka ord betyder nästan samma sak som styrka?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till styrka. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. energi
 2. bedyra
 3. försäkra

Vad är motsatsen till styrka?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till styrka.

Vad betyder styrka?

 1. fysisk eller psykisk kraft
 2. procenthalt, grad, intensitet
 3. grupp som arbetar tillsammans
 4. det att vara stark; eller hur starkt något är
 5. (speciell) förmåga
 6. trupp (med bestämd uppgift)
 7. bekräfta

Hur böjs styrka?

 1. styrk
 2. styrka
 3. styrkan
 4. styrkans
 5. styrkas
 6. styrker
 7. styrkor
 8. styrkorna
 9. styrkornas
 10. styrkors
 11. styrkt
 12. styrkte
 13. styrktes
 14. styrkts

Hur kan ordet styrka användas?

Följande exempelmeningar visar hur styrka kan användas.

 1. hon hade tillräcklig styrka för att ta ansvar för begravningen
 2. vinets styrka var 13 %

Hur används ordet styrka i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet styrka används i vanlig text.

 1. Efter Krimanekteringen har USA och Nato bidragit med över 25 miljarder kronor – för att stärka Ukrainas försvar – både i form av utrustning och utbildning av landets militära styrkor.
 2. För det andra ligger det i alla parters intresse att i förhandlingarna överdriva sin egen styrka.
 3. Lavrovs utspel ska ses i ljuset av den senaste tidens uppskruvade tonläge mellan västländer och Ryssland, sedan Ryssland under hösten ökat sina styrkor nära gränsen till Ukraina med tiotusentals, enligt en del uppgifter över hundratusen, soldater.
 4. Sannolikheten att Nato ingriper direkt med väpnade styrkor för att hjälpa Ukraina vid en rysk offensiv är enligt experter så liten att man kan tala om den som obefintlig.
 5. Efter att Rysslands militära styrkor hotar grannen Ukraina och ett uppskruvat tonläge mellan Nato och Ryssland, höjer försvarsmakten sin beredskap.
 6. Enligt Vita husets pressekreterare Jen Psaki förebereder Ryssland också en desinformationskampanj i sociala medier som ska få det att framstå som att Ukraina förbereder en attack mot ryskstödda styrkor i östra delen av landet.
 7. De ryskledda styrkorna har fått kontroll på läget i Kazakstan och ska börja dra sig tillbaka, enligt president Kasym–Zjomart Tokajev.
 8. Invänta inte de årliga medarbetarsamtalen för att diskutera teamets styrkor och svagheter.
 9. Företaget vill kunna utnyttja sin styrka inom underhållning och sensorer för att spela en viktigare roll inom nästa generations mobilitet.
 10. Sugen på något annat? Menyn här är så lång att alla kan hitta något passande, och styrkan i rätterna varieras efter önskemål.
 11. * Inte tillföra fler styrkor och vapen till länder som blivit medlemmar i Nato efter 1997 (det vill säga samtliga länder från det forna östblocket).
 12. Om du inte är vaccinerad och behöver kunna styrka att du inte har covid–19 kan du testa dig.
 13. Enligt ett uttalande från alliansens sekretariat på torsdagen har vad som kallas fredsbevarande styrkor nu börjat skickas till Kazakstan för att ”stabilisera och normalisera situationen”.
 14. Kudakwashe Tavaziva hittar styrka i sina pitbullterriers.
 15. Moskva vill bland annat få USA och Nato att ge garantier för att Ukraina inte blir medlem av Nato, att försvarsalliansen inte växer och att det inte sker någon förflyttning av styrkor eller vapen till länder som blivit medlemmar efter 1997.
 16. Barnfridsbrottet bygger på att ett grundbrott, misshandel, olaga hot eller sexualbrott som barnet sett eller hört kan styrkas.
 17. – Min styrka är uppförsbackar och det utnyttjade till max idag, säger Slind.
 18. Hennes mentala styrka hjälper henne.
 19. Elvira Öberg, 22, hade en bom i båda av de två liggande skyttena, men sedan visade hon mental styrka.
 20. Oleksij Danilov, chef för Ukrainas nationella säkerhetsråd, konstaterar samtidigt i en Reuters–intervju att ingenting än så länge tyder på att Ryssland börjat dra tillbaka sina styrkor från gränsområdet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stärka en synonym till styrka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.