styrspak

Styrspak kan beskrivas som ”rörlig spak som man styr med”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av styrspak och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till styrspak

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till styrspak.

Motsatsord till styrspak

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till styrspak.

Vad betyder styrspak?

  1. rörlig spak som man styr med

Exempel på hur ordet styrspak kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet styrspak används i svenska tidningar

  1. Istället för den slimmade designen runt styrspakarna ser det ut som att man gått mer mot designen som huvudkonkurrenten Microsoft har på sina kontroller för Xbox.
  2. Rörelserna i styrspaken går inte direkt till rodret, utan först via en dator som justerar roderutslaget för en effektivare flygning.
  3. – I stället för att bara trycka på en knapp eller flytta på en styrspak, så går man mot något mycket mer rörelsestyrt, att man använder hela kroppen.
  4. Med en styrspak kontrollerar du vart skeppet rör sig, med den andra riktar du in kanonen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till styrspak är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.