subaraknoidalrum

Subaraknoidalrum kan beskrivas som ”(fysiologi) (förekomst av) utrymmet mellan de två innersta hjärn- och ryggmärgshinnorna (spindelvävshinnan (araknoidea) och mjuka hinnan (pia mater)), vilket är fyllt med cerebrospinalvätska”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av subaraknoidalrum och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till subaraknoidalrum

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till subaraknoidalrum.

Motsatsord till subaraknoidalrum

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till subaraknoidalrum.

Vad betyder subaraknoidalrum?

  1. (fysiologi) (förekomst av) utrymmet mellan de två innersta hjärn- och ryggmärgshinnorna (spindelvävshinnan (araknoidea) och mjuka hinnan (pia mater)), vilket är fyllt med cerebrospinalvätska

Böjningar av subaraknoidalrum

  1. subaraknoidalrum
  2. subaraknoidalrummen
  3. subaraknoidalrummens
  4. subaraknoidalrummet
  5. subaraknoidalrummets
  6. subaraknoidalrums

Exempel på hur ordet subaraknoidalrum kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till subaraknoidalrum är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.