Synonymer till substantiell

Vi känner till 9 synonymer till substantiell. Ordet substantiell är en synonym till konkret och synbar och kan bland annat beskrivas som ”kraftig, påtaglig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av substantiell samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till substantiell

 1. bastant
 2. konkret
 3. mäktig
 4. ordentlig
 5. påtaglig
 6. rejäl
 7. rundlagd
 8. synbar
 9. tjock

Vilka ord betyder nästan samma sak som substantiell?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till substantiell. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. disciplinerad

Vad är motsatsen till substantiell?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till substantiell.

Vad betyder substantiell?

 1. kraftig, påtaglig
 2. som är rik på substans
 3. påtaglig, tydligt märkbar

Hur kan ordet substantiell användas?

Följande exempelmeningar visar hur substantiell kan användas.

 1. det rådde sådana missförhållanden att det krävdes en substantiell förändring

Hur används ordet substantiell i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet substantiell används i vanlig text.

 1. Det var substantiellt mer redan då.
 2. Företagsledare var inte nöjda över Johnsons, enligt dem, brist på substantiell politik.
 3. På så sätt kan man visa att det är en substantiellt lägre andel som måste vara immun innan det uppstår en flockimmunitet, än om alla interagerar med varandra på ett likvärdigt sätt.
 4. Just den detaljen är lite otydlig än så länge, men det är inga substantiella skillnader ännu.
 5. Vi ser oss som ett av de huvudsakliga offren i det här, så vi anser att om det här slutar med stora böter så är det logiskt att en substantiell del ges till Estland.
 6. Karin Frostenson signerade aldrig sina substantiella bidrag till Puss och några har tillskrivits Hillersberg – men på utställningen identifieras flera insatser, varav några klart feministiska.
 7. Samtidigt dras institutionen in ytterligare eftersom den kanske mest tongivande personen i debatten, ledamoten Horace Engdahl, gått ut efter tingsrättens dom och sagt att han är förvånad att en man kan skickas i fängelse "utan några substantiella bevis".
 8. Hur ska nämndemännen kunna bidra med något substantiellt i dessa avgöranden?.
 9. Den normalt hökaktige Bundesbankschefen sade också att "substantiella nettoköp (i QE–programmet) utöver det annonserade beloppet inte ser ut att behövas", och flaggade för fortsatt ackommoderande hållning.
 10. Inte ens en skicklig marknadsförare som David Cameron kunde på hemmaplan paketera småsmulorna han fick från Bryssel som ett substantiellt reformpaket.
 11. Jag tror inte det har bevisats att en viss typ av träning är substantiellt bättre än någon annan, från ett fysiologiskt perspektiv.
 12. I dokumentet kallar hon mötet ”ett artighetsbesök på ungefär 45 minuter som, tyvärr, inte var substantiellt till sin natur”, enligt The Guardian.
 13. President Donald Trump twittrade på eftermiddagen svensk tid om att böter och straff för Wells Fargo, efter den skandal som uppdagats hos banken, kan komma att bli "substantiellt högre" än tidigare spekulationer.
 14. – Det är viktigt att sätta substantiella resurser på Gotland.
 15. Jag har en substantiell chans att vinna valet.
 16. Från den här sortens frågesport hoppas åtminstone jag på någon form av mervärde, men programledarna prioriterar utrop som ”jag bara älskade den serien!” och ”det är världens bästa låt!” framför mer substantiella reflektioner från dem som tävlar.
 17. – Vi tycker ju att en substantiell skrotningspremie på säg minst 10 000 kronor i ett svep skulle kunna göra en betydlig nytta, säger Fredrik Daveby, vd på Motormännen.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är konkret en synonym till substantiell. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet substantiell

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet substantiell.

Bild med texten substantiell