suger

Se även suga.

Suger är synonymt med tråkig och dålig och kan bland annat beskrivas som ”drar in i munnen med hjälp av luft”. Ordet används i uttrycket ”det suger i magen” som betyder ”man är hungrig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av suger och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till suger

dålig, dåligt, kass, tråkig

Motsatsord till suger

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till suger.

Vad betyder suger?

 1. drar in i munnen med hjälp av luft
 2. är dålig eller tråkig

Hur används suger i uttryck?

 1. det suger i magen = man är hungrig

Böjningar av suger

 1. sug
 2. suga
 3. suger
 4. sugit
 5. sugits
 6. sugs
 7. sög
 8. sögs

Exempel på hur ordet suger kan användas

 1. han sög på en karamell
 2. hon slutade suga på tummen när hon var tre år
 3. den här filmen suger verkligen

Exempel på hur ordet suger används i svenska tidningar

 1. Men när Trump ställde upp i presidentvalet sögs Jared Kushner allt mer in i försöken att styra upp den stundtals kaotiska kampanjen.
 2. De som sög ut vatten, slog sönder den ekologiska balansen så att pumorna och kondorerna inte längre kände igen sig, och som fick svampar och bärbuskar att förtvina.
 3. Den manliga avkomman överlever däremot eftersom den inte suger blod och därmed istället kan användas för att fortsätta sprida den genmodifierade befolkningen vidare.
 4. Trots sin uppseendeväckande design, och fiaskot med en ”skottsäker” ruta som spräcktes under avtäckningen, så uppstod ett omedelbart sug efter Cybertruck.
 5. Tydligt är att presidenten Macron vill suga upp företrädare som kommer från andra politiska riktningar till sin mittenrörelse Republiken på väg (LREM).
 6. När flugan hittat ett värddjur biter den sig fast på djuret, sliter av sina vingar och livnär sig tills den dör genom att suga blod från värddjuret.
 7. – Ja, på samma sätt som vi blir upprörda av poliser som beter sig åt helvete, så tror jag att det också finns ett sug efter att läsa om hur de gör sitt jobb och får någon fast.
 8. Den slutsatsen har forskarna dragit dels på grund av det tydliga mönster som spåren bildar – de strålar mot den del av skalet där armfotingarna sög in sin mat genom att filtrera havsvattnet.
 9. Har man en gammal örontops blir det inte så bra, för den suger upp, men den släpper inte så mycket sedan, säger Ingvar Eliasson.
 10. – Jag har fått tillbaka gnista och sug för grejerna.
 11. Det finns antagligen också ett element av att ”visst, det suger att jag förlorat jobbet, eller tvingas jobba hemifrån, men jag har åtminstone inte zombier som jagar mig”, säger Chris Ferguson.
 12. I Seefeld ska de träna, samla energi och suga åt sig av de vackra minnena från den österrikiska orten.
 13. Träd i staden är en tillgång, luft renas och dagvatten sugs upp.
 14. Då smälter hennes klimatoro, hon sugs in i virveln av ”njuta och köpa”.
 15. Och det är roligt att få ha varit med och gjort en riktig genrefilm, i utlandet är det ett stort sug efter sådana.
 16. Detta kombinerade sug och avstånd till könets och själens gränstrakter har bearbetats länge, med frikyrkan som skrattspegel och kittling.
 17. Anklagas ofta av föräldrar för att vara satan, eftersom tjänsten suger in till ett infernaliskt klicka–vidare–missbruk.
 18. Där gräver de mellan 10 och 30 centimeter långa maskarna en u–formad håla från vilken den suger ned plankton och bakterier som föda.
 19. Här fångar man in koldioxid från utsläpp som redan skett, genom att suga in luft med hjälp av fläktar.
 20. – Många scenarier förutsätter dessutom att kommande generationer på något sätt kommer att kunna suga hundratals miljarder ton koldioxid ur luften, med teknik som ännu inte finns i tillräcklig skala – och kanske aldrig kommer att finnas.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till suger är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tråkig en synonym till suger. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.