suger upp

Suger upp är synonymt med absorberar.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av suger upp och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till suger upp

absorberar

Motsatsord till suger upp

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till suger upp.

Vad betyder suger upp?

 1. absorberar

Böjningar av suger upp

 1. sug upp
 2. suga upp
 3. suger upp
 4. sugit upp
 5. sög upp
 6. uppsugen
 7. uppsugens

Exempel på hur frasen suger upp kan användas

 1. trasan sög upp allt vattnet

Exempel på hur frasen suger upp används i svenska tidningar

 1. Ofta är stomme och golv gjorda av trä eftersom det är ett material som sväller och suger upp fukt.
 2. En av Sveriges snabbast växande branscher med många kvinnor som ledare och en bransch som effektivt suger upp nyanlända ska nu stoppas.
 3. Inte ens om offentlig sektor suger upp all ny arbetskraft kommer det att gå att fylla hålet.
 4. Formuleringen ”Polisorganisationens topp suger upp medarbetare underifrån” hade bytts ut mot ”Polisorganisationen suger upp medarbetare underifrån”.
 5. Det är som om han suger upp intensiteten i dessa inledande familjerelationer för att så mättat kunna gestalta karaktärernas vägar ut ur den första tillhörigheten, ut i en vacker och brutal värld.
 6. Man skulle också kunna säga som Julia Kristeva att sinnessjukdomen är en fri rymd för antisociala, apolitiska, individuella uttryck ”att vansinnet suger upp även de mest omåttliga och monstruösa politiska händelser.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till suger upp är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är absorberar en synonym till suger upp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.