suggerera

Suggerera är synonymt med förleda och antyda och kan bland annat beskrivas som ”inger en föreställning om, påverkar genom suggestion”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av suggerera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till suggerera

antyda, förleda

Motsatsord till suggerera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till suggerera.

Vad betyder suggerera?

 1. inger en föreställning om, påverkar genom suggestion
 2. (ålderdomligt) föreslå
 3. påverka genom suggestion

Böjningar av suggerera

 1. suggerera
 2. suggererad
 3. suggererade
 4. suggererades
 5. suggererar
 6. suggereras
 7. suggererat
 8. suggererats

Exempel på hur ordet suggerera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet suggerera används i svenska tidningar

 1. Kosingen uteblir när man sitter och glor på datorn dag ut och dag in, och likt en idiot suggererar sig själv till att tro på det man skriver.
 2. I sportsändningar är det påbjudet att suggerera sig fram till att kapa förtöjningarna till verkligheten och inför våra öron vrålande träda in i vansinnets inferno.
 3. Men upphovsmakaren Steve Bannon är sedan länge utsparkad från Vita huset och förhandsrapporter hävdar att utkasten till kvällens tal är något muntrare än den skräckfilm som Trump suggererade från Kapitoliums balkong i januari i fjol.
 4. Men berättelsen är inget värd om den inte kan fylla mottagaren med känslor eller drömmar, och mäklartexterna suggererar fram en känsla av närhet, ja, nästan intimitet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till suggerera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förleda en synonym till suggerera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.