suggestiv

Suggestiv är synonymt med förförisk och påverkande och kan bland annat beskrivas som ”starkt själsligt påverkande; hypnotisk”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av suggestiv och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till suggestiv

förförisk, lockande, påverkande

Motsatsord till suggestiv

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till suggestiv.

Vad betyder suggestiv?

 1. starkt själsligt påverkande; hypnotisk
 2. tankeväckande, förledande

Böjningar av suggestiv

 1. suggestiv
 2. suggestiva
 3. suggestivare
 4. suggestivast
 5. suggestivaste
 6. suggestive
 7. suggestivt

Exempel på hur ordet suggestiv kan användas

 1. en suggestiv röst
 2. en suggestiv melodi

Exempel på hur ordet suggestiv används i svenska tidningar

 1. Ett rafflande brittisk rättsdrama av ”Homeland”–författaren Patrick Harbinson, ett maffigt italienskt mirakeldrama och en suggestiv dokumentär från en spökstad i Kaliforniens öken.
 2. Med namnkunnig ensemble och suggestiv scenografi och kostym.
 3. Terrence Malick har med A hidden life gjort ytterligare en suggestiv film som utspelar sig under andra världskriget.
 4. Efter det tog han en rejäl paus fram till 1998 då den suggestiva krigsfilmen Den tunna röda linjen berättade att Malick var tillbaka i gammal god form.
 5. Motivet har en rätt suggestiv effekt på framförandet, eftersom det på ett sinnligt sätt tycks sitta ihop med musiken.
 6. Saga Gärdes uppsättning är ett suggestivt musikaliskt hörspel.
 7. Tillsammans med dansarna Louise Perming och Oskar Landström har Caprioli skapat ett lika stillsamt som suggestivt verk som under november kommer att framföras i flera olika versioner.
 8. – Framför allt levande bilder är extremt suggestiva och har en stor påverkanskraft.
 9. Henrik Palm placerar cowboysoundet i en suggestiv postpunk som blivit ordentligt hyllad sedan förra årets solodebut.
 10. Torbjörns musik är groovy med en stor dos folkmusik, den är känslig och suggestiv på samma gång.
 11. De sista femton minuterna är något av det mest suggestiva och förtrollande jag sett, en psykedelisk upplösning av såväl fiktionen som vårförståelse av naturen.
 12. Sällsynt suggestiv kartläggning av ­mellanmänskliga ritualer.
 13. På motsatt sida i galleriet, de suggestiva och dovt glänsande verken i koppar, där bergsmassiv och kartvyer knyter an till mytologin kring historiens stora upptäckare.
 14. Och bland svenskar den under många år i Paris boende Gösta Nystroem med sina suggestiva havsskildringar.
 15. Den här gången producerade han låtarna snabbt, inspirerad i sitt skrivande av Doris Lessings suggestiva språk och växlande perspektiv i debutromanen ”Gräset sjunger”.
 16. Den suggestiva musiken, i kombination med något i gränslandet mellan musikvideo och videokonst, skapade en audiovisuell värld som var lika obegriplig som fascinerande.
 17. –Jag har nog tänkt mig att om man vet mycket om en författare och hur den är kopplad till det som sker i texten så skulle textens suggestiva kraft förminskas.
 18. Prosan är suggestiv och ändå saklig, nästan nykter.
 19. Det blir en suggestiv inledning till en ojämn men ändå sevärd historia om hur tillvaron kan te sig efter en svår olycka med årslång rehabilitering och funktionshinder för resten av livet.
 20. ”Death Wish” med Charles Bronson, som också höll tomten borta, är en annan fin moralitet för den icke pk–präktige, och en än mer suggestiv storstadsskildring än boken av Brian Garfield som den delvis bygger på.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till suggestiv är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förförisk en synonym till suggestiv. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.