sunt

Synonymer till sunt

nyttig

Motsatsord till sunt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sunt.

Vad betyder sunt?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur sunt används i svenska tidningar

  1. ”Jag tror inte det är sunt att trilla in som heltidspolitiker i tjugoårsåldern och aldrig skaffa sig vanliga livserfarenheter”.
  2. – Det finns rätt och det finns fel och det finns sunt förnuft och det finns maktmissbruk och som medborgare har jag lika mycket rätt som någon annan att säga min åsikt.
  3. Det är sunt att vi inte litar på allt vi ser och hör, men har vi blivit bättre mediekonsumenter eller bara cyniska? Eftersom vi inte längre tror på vad vi ser och hör, sållar vi bort fakta som inte omedelbart bekräftar vår världsbild.
  4. Men att vi tror på vetenskapligt sunt förnuft betyder inte att vi stänger av det som är viktigt inom design, det vill säga själva känslan.
  5. Men om man har ett väldigt bra och sunt förhållningssätt till detta så behöver inte förekomsten vara högre än i en normal population, säger hon.
  6. – Var det verkligen värt det att ta emot så mycket hat och trakasserier? Jag tror inte att det är sunt för någon att konstant befinna sig i konfliktsituationer med andra.
  7. Det kan tyckas galet, men är nog snarast att betrakta som sunt att veta vilka drömmar, tankar, idéer som ska placeras i konsten och vilka i verkligheten.
  8. Ewa höll inte inne med sina åsikter, grundade i ett osvikligt sunt förnuft och engagemang för rättvisa.
  9. Så länge dagens politiker underlåter att beskriva förhållandena så som de verkligen är eller följsamt anpassar sig till snedvridna ”nationella intressen” kommer Sverige vridas i en riktning som även sunt tänkande borgare aldrig hade önskat sig.
  10. Det är inget fel på systemet med nämndemän som är både sunt och demokratiskt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av sunt

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nyttig en synonym till sunt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.