Synonymer till support

Används i vardagligt tal.

Vi känner till en synonym till support. Ordet support är synonymt med stöd.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av support samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till support

 1. stöd

Vad är motsatsen till support?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till support.

Vad betyder support?

 1. stöd

Hur böjs support?

 1. support
 2. supporten
 3. supportens
 4. supports

Hur kan ordet support användas?

Följande exempelmeningar visar hur support kan användas.

 1. hon fick support av sina vänner inför föredraget

Hur används ordet support i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet support används i vanlig text.

 1. I vilken mån vi kommer att kunna tillhandahålla support vågar jag inte säga men rekommendationerna vi arbetar med ska vara detaljerade.
 2. ”Tack för all support och för att ni pumpar Hayati! Ingen cell kan stoppa mig från att släppa musik jag lovar det kommer mer”.
 3. Betalversionerna kommer även med teknisk support.
 4. – Migrationsverket sa att det var ett tekniskt fel och bad mig ringa supporten.
 5. Som egenföretagare är man ofta van att klara sig själv, men faktum är att inte ens den som driver eget är befriad från att behöva support.
 6. Finns nära till hands för kunden En viktig del av Dewesofts verksamhet är eftermarknaden, och att finnas nära till hands för service och support oavsett var i världen kunden finns.
 7. Den 109 år gamla it–jätten IBM ska särnotera sin enhet för it–infrastrukturtjänster, som inkluderar outsourcing och teknisk support för datacenter, som ett separat bolag under ett nytt namn i slutet av 2021.
 8. Pengarna till projektet kom från Epsteins donationer, och år 2002 fick han ta emot ett pris för Best male support i samband med prisutdelningen.
 9. Leverantören förväntas även stå för merparten av support och utbildning för slutkunden.
 10. – Vi måste ha varit före vår tid – för det var lustigt hur så många inte förstod direktmeddelanden kring teknisk support.
 11. Jag ser fortfarande stark support från ägarna och ser inga tecken på att det ska minska.
 12. Användare av virtualiseringsplattformen Vsphere kan glädjas åt att VMware nu har förlängt supporten för version 6.
 13. Ivers tjänst innehåller hårdvara, installation, support, försäkring samt miljöhantering till en fast månadskostnad per användare.
 14. Ytterligare en fördel med ett utökat samarbete är att vi får möjlighet till support på samtliga delar av vår it–infrastruktur, oavsett vad det gäller.
 15. Med en svensk molnleverantör kan du i högre utsträckning få skräddarsydda lösningar, med tydlig prissättning, bättre tillgänglighet och support.
 16. De behöver inte oroa sig över utländska lagar, de får support på svenska och de har möjlighet att träffa oss fysiskt om de vill.
 17. Eftersom vi sedan tidigare har ett gott samarbete med Proact är vi också trygga med deras leveransförmåga och support, säger Peter Hall.
 18. Sålunda kommer Canonical att erbjuda support i Ubuntu 18.
 19. – Det är nästan en elektrisk stämning när man går ut för att spela här hemma och jag känner så mycket kärlek och support från publiken.
 20. IT jobbar till bristningsgränsen med att hantera återkommande incidenter och leverera god support.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stöd en synonym till support. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på support