Synonymer till susa

Vi känner till 2 synonymer till susa. Ordet susa är en synonym till svischa och vina och kan bland annat beskrivas som ”låter som när vinden blåser i ett träd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av susa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till susa

 1. svischa
 2. vina

Vilka ord betyder nästan samma sak som susa?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till susa. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. vissla

Vad är motsatsen till susa?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till susa.

Vad betyder susa?

 1. låter som när vinden blåser i ett träd
 2. ge ifrån sig susande (svagt, tonlöst, utdraget) ljud

Hur böjs susa?

 1. susa
 2. susade
 3. susar
 4. susat

Hur kan ordet susa användas?

Följande exempelmeningar visar hur susa kan användas.

 1. han fick ett slag så att det susade i öronen

Hur används ordet susa i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet susa används i vanlig text.

 1. Men i dag susar vinden åter genom samhället.
 2. När jag möter duon vid Kulturhuset Stadsteatern mitt i Stockholm har de båda just susat in på varsin elcykel.
 3. Deadlines för reportaget susar förbi som fjärran skuggor.
 4. Och mot den här bakgrunden var det många som var skeptiska när Tatjana Sorina plötsligt susade fram i spåren i Ruka och tog hem en andraplats i minitouren framför näsan på bland andra Frida Karlsson och Ebba Andersson.
 5. Bollen susade i en magnifik båge över halva planen och smet sedan precis in i vänsterkrysset.
 6. En resa för alla som gillar att umgås med likasinnade medan Europa susar förbi utanför tågfönstret.
 7. På landsvägen som ligger ett femtiotal meter bort susar bilar och lastbilar fram i den glesa förmiddagstrafiken.
 8. Playa Melenara ligger också nära flygplatsen så då och då susar flygplan förbi på lite lagom avstånd, vilket känns både urbant och udda.
 9. När vi skiljs åt utanför huvudbyggnaden till lägenhetskomplexet, där Nedomansky bor, glittrar det i poolen och susar i palmerna.
 10. Objektivet var riktat mot hotellet och bilarna susade förbi bara några decimeter från högerfoten, räcken fanns ännu inte längs banan.
 11. Men jag har ju alltid min rullator som jag kan susa runt med!.
 12. Robotar susar runt, lastade med produkter, medan många av de människor som de samverkar med är tillfälligt anställda.
 13. Vilket tar lång tid och är rätt besvärligt, redan utan hånfulla kommentarer från glada kamrater som susar förbi som om vansinnesbranten vore säker planmark.
 14. Under Donald Trumps presidentkampanj var hon i den amerikanska skidorten Aspen för att susa ner i backarna.
 15. När det skiljde 800–1000 millisekunder så upplevde försökspersonerna att bollen och ”beröringen” var synkroniserade – men de uppgav att det snarare kändes som att bollen hade susat förbi nära deras ansikte och skapat ett vinddrag.
 16. Ynglingarna Hansson och Smith susade runt på fältet från morgon till kväll, även långt utanför Seoul och återvände med dagens fångst till högkvarteret där Buhre väntade på oss.
 17. När Charlotte Kalla susade fram mot guld gav den unga svenskan rutinerade Marit Björgen och Krista Pärmakoski en match om de övriga medaljerna.
 18. En rationell, samtida varelse skyr snickarglädje och kaffedukar och spröjsar, som den skyr änglakörer och pilastrar, och kakelugnar, och skyr ljudet av vedspisen när den susar till för att det blåser.
 19. Har cykeln en hastighetsmätare kommer den att visa 25 kilometer per timme trots att man susar fram i 50.
 20. På filmsnutten hör man hur de två kvinnorna tjuter högt av vattenstänket och man ser även en sekvens av hur den 25–årige föraren susar med skotern genom bilden.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är svischa en synonym till susa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på susa