Synonymer till svävande

Vi känner till 3 synonymer till svävande. Ordet svävande är en synonym till vag och oklar och kan beskrivas som ”det att sväva”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svävande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till svävande

 1. luddig
 2. oklar
 3. vag

Vad är motsatsen till svävande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till svävande.

Vad betyder svävande?

 1. det att sväva

Hur böjs svävande?

 1. svävande
 2. svävanden
 3. svävandena
 4. svävandenas
 5. svävandens
 6. svävandes
 7. svävandet
 8. svävandets

Hur kan ordet svävande användas?

Det saknas exempel på hur svävande kan användas.

Hur används ordet svävande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet svävande används i vanlig text.

 1. Först, i mars, en skulptur av en svävande clown av konstnären KAWS, vilken snart följdes av en strålande sol, en lunnefågel och ett litet regnmoln av Olafur Eliasson.
 2. Systemegenskaperna har nu uppdaterats med rotationsfunktionalitet där den svävande plattan kan rotera 600 varv i minuten runt sin egen axel, säger Jim Eriksson, produktspecialist på Beckhoff Sverige.
 3. – Det halvfulla eller halvtomma glaset… svarar Broman svävande och säger sedan att det är någonting hon funderat mycket på under coronakrisen när hon inte kunnat jobba lika mycket som vanligt.
 4. Men på frågan vad den kostar kommer bara ett svävande svar dolt av hostningar.
 5. Jag kan nästan se dem framför mig svävande i Hades tunnlar, som i en syskongrav.
 6. Paula Bieler svarar svävande om framtiden, hon kan tänka sig att doktorera i matematik, kanske gå en yrkesutbildning.
 7. Så Dramaten är inte ett fritt svävande rymdskepp i den meningen.
 8. Men när det gäller lagen om valfrihet är han samtidigt svävande.
 9. I Carlos Padrissas iscensättning blir ”Karl V” ett svindlande vackert allkonstverk, där den svävande tonaliteten bidrar till känslan av att ingenting är konstant.
 10. Här får du kliva in i spindelvävsliknande landskap av tusentals trådar och uppleva svävande båtar av tråd och metall.
 11. Musiken, av Thomas Jeker, är svävande elektroakustisk med inspel av en shakuhachi, japansk flöjt.
 12. Därför används magneter som håller plasman (själva bränslet i processen) svävande, för att undvika kontakt med reaktorväggarna.
 13. I något som närmast liknar en svävande dansuppvisning lyckas han spinna, rotera och skjuta sig fram med chockerande tempoväxlingar och total kontroll över sin kropp och det smala utrymmet.
 14. Och Numans bästa melodier, som den svävande syntslingan i "Down in the park", kan fortfarande skapa någonting som liknar mystik, en känsla av att vi inte riktigt vet var vi har honom.
 15. Det måste blåsa en viss hastighet snett fram– och underifrån för att man ska bli svävande och stillastående i luften, svävandes med dräkten i motvinden.
 16. Ena stunden är Guillermo del Toros dröm som en svävande musikal, i den andra överrumplar han oss med en lemlästad katt.
 17. Det är märkligt men det kändes som om hon svävande ovanför oss och på något sätt såg vad vi gjorde, säger Dominika.
 18. Istället för att fortsätta med att direktsända radio – som jag tycker väldigt mycket om och har gjort med en svävande lätthet – har jag medvetet valt något som jag för tillfället gör med sammanbiten möda.
 19. På frågor om hur myndigheten kan vara så säker på den saken är svaren svävande.
 20. Inga svävande utläggningar, rakt på sak, inget nonsens.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vag en synonym till svävande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på svävande

Ord som slutar på svävande