Svante

Svante kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Svante och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till Svante

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Svante.

Motsatsord till Svante

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Svante.

Vad betyder Svante?

 1. ett mansnamn

Exempel på hur ordet Svante kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet Svante används i svenska tidningar

 1. Många fotbollsspelare har längtat länge efter årets premiär, en av dem är Torns målvakt Svante Hildeman.
 2. Svante Werger, rådgivare vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
 3. – Det ansluter till en antisemitisk myt om att judar inte har fosterland, säger ordförande Svante Weyler.
 4. Med på mötet finns bland andra Svante Samuelsson, sportchef på herrklubbarnas intresseorganisation Svensk elitfotboll (Sef).
 5. – Bedömningen är att den risken inte finns om man jobbar proaktivt, säger Svante Werger, särskild rådgivare på MSB, till Morgonstudion.
 6. Svante Werger, strategisk rådgivare vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, säger att myndigheten varit relativt transparenta och öppna med vilka frågor de tittar på.
 7. Performance lecture av och med Svante Pääbo.
 8. Golden retrievern Svante bor i Sjöbyn utanför Säffle och han är Värmlands första certifierade vägglushund.
 9. Men engagemanget har gjort henne lyckligare, säger pappan Svante Thunberg i en intervju med brittiska BBC.
 10. Svante Thunberg hoppar av sina teaterjobb när sambon, operasångerskan Malena Ernman, blir gravid med Greta.
 11. På bilder från platsen ser man hur Greta Thunberg, som reser tillsammans med sin pappa Svante Thunberg, omringas av ett stort pressuppbåd.
 12. Det är tack vare tyska regleringar som solcellspriserna rasat och tack vare Kaliforniens krav som vi har elbilar säger Svante Axelsson, nationell samordnare Fossilfritt Sverige, i Aktuellt.
 13. Det säger Svante Axelsson på Fossilfritt Sverige.
 14. – I bästa fall får vi med en del punkter i klimathandlingsplanen, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, som startades på initiativ av regeringen och nu samlar 400 företag och organisationer.
 15. Omslaget pryds av copywritern Svante Nybyggars som genom sitt konto"Urban State Hippie" blivit en influencer med 42 000 följare på Instagram under budskapet "about aging with energy and style".
 16. Både Svante Grundberg och Jon Skolmen gick bort helt nyligen.
 17. – Svante har varit ruskigt bra på slutet, men han är inte bara en viktig avslutare utan ovärderlig som target när vi behöver avlastning bakåt och kan spela långt på honom, säger Magnus Karsvall.
 18. ” Redan 80 år tidigare hade Svante Arrhenius upptäckt växthuseffekten.
 19. Svante Nilsson Stockholm har gått bort i en ålder av 81 år.
 20. Men Etrits blixtvisit med sin pappa skedde ju i juni? Kan de vara så fräcka att…”, skriver Svante Samuelsson i Offside.
 21. Förutom Scherman är brevet undertecknat av Helle Klein, chefredaktör för Dagens Arbete, journalisten Willy Silberstein, finansmannen Gabriel Urwitz och Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism.
 22. Som ersättare har Djurgårdens Felix Beijmo och Udineses Svante Ingelsson kallats in.
 23. Svante Nycander, tidigare politisk chefredaktör för Dagens Nyheter.
 24. Vad kungafamiljens yngsta medlem ska heta avslöjas först på måndag, då det hålls konselj och Te Deum och riksmarskalk Svante Lindqvist läser upp hennes titel, namn och tilltalsnamn.
 25. Riksmarskalk Svante Lindqvist skriver i ett pressmeddelande att flickan är "ett friskt och välmående barn", Både mamma och barn mår bra.
 26. När Orkidee Skift (V75–2) kom till Svante Ericsson förra året hade hon flera raka diskningar i resultatraden.
 27. Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, håller med Trafikverket om att utsläppen från vägtrafiken minskar i alldeles för långsam takt.
 28. Svante Nycander, tidigare politisk chefredaktör, Dagens Nyheter, utkommer i dagarna med boken “Liberaler i asylkrisen”, Dialogos Förlag.
 29. Den legendariska vokaljazzgruppen Gals and pals behövde en ny sopran och då blev det krogshowsvängen med Monica Dominique, Svante Thuresson och de andra på Berns.
 30. I ett pressmeddelande säger klubbens ordförande Svante Bengtsson att det inte var ett lätt beslut.
 31. Dagen därpå skulle Svante Odén hålla ett föredrag på universitetet i Oslo.
 32. – Nu har regeringen tagit beslut om bränslebyte på fordon på marken och det vore naturligt att i nästa steg också göra det för lufttrafiken, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.
 33. Därifrån fick han se Extra Fudge spurta starkt, men förgäves bakom Svante Ericssons Orkidee Skift som hade uppvisning för Örjan Kihlström.
 34. Enligt Svante Norgren, chef för Tema Barn, inkluderar siffran även barn som behöver sövas ned för ingrepp.
 35. – Vi har kontroll på det som det ser ut nu, men vi har fortfarande mycket arbete kvar, säger Svante Carlsson.
 36. Grundarna av ”Fatta man” – Svante Tidholm och Shahab Ahmadian – är tillbaka med ett nytt projekt som ska plocka isär mansmyterna.
 37. Svante Nycander, tidigare politisk chefredaktör, Dagens Nyheter.
 38. Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.
 39. Kim är hästskötare hos sin far, Svante Båth, en av Sveriges mest framgångsrika travtränare som har sin bas i Sundsvall och en stor filial i Knivsta, där Kim arbetar.
 40. Så har forskaren Svante Cornell, chef för UD–finansierade institutet ISDP, beskrivit Azerbajdzjans ledare – och kritiserats för att skönmåla diktaturen.
 41. Svante Båth har gjort ett väldigt bra tränarjobb med National Prince.
 42. Det gäller att se klimatfrågan som en del i ett tillväxt– och jobbprogram, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.
 43. Den senare är en av hästarna i Svante Båths vassa finalkvintett och svenske rekordhållaren Smokin Joe, som kan ge Lutfi Kolgjini hans åttonde seger i Uppfödningslöpningen, blir inte heller lätt att tas med.
 44. Nu kallar förbundskapten Roland Nilsson in Udineses Svante Ingelsson och Sirius Elias Andersson som ersättare.
 45. Och det är inte så konstigt tycker Svante Randlert, rådgivare kring kompetensförsörjning på Academic Work.
 46. Det leder till att läraren lämnas ensam i rollen som myndighetsutövare, skriver läraren Svante Holmberg.
 47. Svante Thuresson är värd för Blå måndag som vanligt.
 48. Svante Lönnbark, landstingsdirektör på Landstinget Gävleborg, menar att strålskyddsbristerna till stor del beror på en omfattande omorganisation.
 49. Höj dem och inför andra instrument för att hjälpa den som behöver bo billigt, tycker Svante Mandell, fastighetsekonom på KTH.
 50. I stället för att möta Kee Marcello ställdes Patrik Sjöberg mot Svante Båth, som tränar Global Responsive – hästen Kee Marcello skulle köra.
 51. Kee Marcello ersattes av Svante Båth – som var den perfekta ersättaren sett till omständigheterna.
 52. Det är även ett bekymmer för företag i området som behöver arbetskraft, att det finns inte arbetskraft som matchar deras behov, säger Svante Hansson handläggare på arbetsförmedlingen i Borlänge.
 53. Svante Tidholm, medarbetare som låg bakom kolumnen ”Svante Sez” i Darling, i dag projekt­ledare för Fatta man och Way Out West.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Svante är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.