Synonymer till svar

Vi känner till 9 synonymer till svar. Ordet svar är en synonym till reaktion och besked och kan bland annat beskrivas som ”upplysning efter en fråga; godkännande eller avslag”. Ordet är motsatsen till fråga.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till svar

 1. besked
 2. besvarande
 3. facit
 4. genmäle
 5. lösning
 6. meddelande
 7. reaktion
 8. replik
 9. respons

Vad är motsatsen till svar?

 1. fråga

Vad betyder svar?

 1. upplysning efter en fråga; godkännande eller avslag
 2. yttrande (i någon form, ofta tal) som följer en fråga, uppmaning eller meddelande
 3. utvidgad betydelse som , om handling (inte språkligt) som följer en annan handling, som reaktion på annan handling

Hur böjs svar?

 1. svar
 2. svaren
 3. svarens
 4. svaret
 5. svarets
 6. svars

Hur kan ordet svar användas?

Följande exempelmeningar visar hur svar kan användas.

 1. hon fick inget svar på sin fråga
 2. svaret på hans begäran blev nej

Hur används ordet svar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet svar används i vanlig text.

 1. I sitt svar till den danska domstolen hänvisar sajternas företrädare också till flera beslut från svenska Allmänna reklamationsnämnden (ARN), där nämnden bedömt deras kommunikation som tillräckligt tydlig.
 2. På frågan till de olika representanterna på pressträffen om vilken förändring som faktiskt skett sedan 2019 års lägesbild kom svaren att handla mer om vad som hänt på myndighetssidan än på brottslighetens planhalva.
 3. När jag frågade varför fick jag svaret att jag kanske kunde få jaga senare och kunde vänta i bilen så länge.
 4. Den tekniska undersökningen väntas kunna ge fler svar.
 5. Utskottets ledning, Mississippidemokraten Bennie Thompson och Wyomingrepublikanen Liz Cheney, ger dock inte mycket för Bannons svar.
 6. Försök att anpassa svaret så att det inte bara är det du tror intervjuaren vill höra utan också får med sådant som är relevant för rollen ocjh mer specifikt än sådant som "kommunikation".
 7. Den har blivit mer identitetsinriktad, är ett kort svar.
 8. Som svar på det startade jag en organisation som arbetade mot Hamas verksamhet och krävde ett slut på demonstrationerna vid gränsen.
 9. Lärarkårens svar blev att kalla deras föräldrar till ett stormöte och trots att åtskilliga bland de 300 föräldrar som kom stödde eleverna, avblåstes strejken därefter.
 10. Höstens serier innehåller flera exempel på kontroversiella historier – Palmemordet, Knutbydramat och den så kallade Haijbyaffären, där det i verkligheten ännu finns lösa trådar och där vi kanske aldrig får några definitiva svar.
 11. – Jag fick inget konkret svar, men när jag kollade var vi inte synliga på samma sätt längre.
 12. Utrikesminister Ann Lindes (S) svar på kritiken är att situationen förändrades snabbare än någon kunnat förutspå och att evakueringen var "en av de svåraste någonsin".
 13. – Jag ser fram emot att världen ska övervinna den här utmaningen för tills vi gör det tycker jag att företag eller regioner som tror att de har svaret bara är kortsiktiga, säger han i en intervju med CNBC.
 14. Varför har jämställdhetsparadiset Sverige inte haft någon kvinnlig statsminister? Tillfälligheter och patriarkala strukturer blir ofta svaret.
 15. Hur lät Beach Boys efter att geniet Brian Wilson tagit time out? Riktigt bra är svaret.
 16. Människorättsorganet IACHR kräver Bolivias regering på svar om den fängslade expresidenten Jeanine Áñez hälsa.
 17. Det har skett under såväl möten som i flera hundra skriftliga svar.
 18. Enligt ungdomarnas svar är flickor långt mer utsatta än pojkar.
 19. Den norska polisen skriver i mejlsvar att demonstranter som grips inte har rätt till offentligt utsedd försvarare, eller advokat och att polisen vid tillfället mejlat svenska ambassaden men inte fått svar.
 20. Bolunds separation av frågorna har fått hård kritik i många remissinstanser och ministern säger till TT att han har tagit intryck av branschens svar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är reaktion en synonym till svar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är fråga motsatsen till svar.