Svarta havet

Synonymer till Svarta havet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Svarta havet.

Motsatsord till Svarta havet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Svarta havet.

Vad betyder Svarta havet?

 1. (hav) bihav beläget mellan sydöstra Europa och Mindre Asien

Exempel på hur Svarta havet används i svenska tidningar

 1. Den svartmunnade smörbulten har sitt ursprung i Svarta havet och Kaspiska havet.
 2. Mitt bästa minne från ett vinter–OS kommer från det senaste, det olympiska spel i bergen runt Sotji vid det Svarta havet som senare avslöjats som ett av de smutsigaste spelen genom tiderna.
 3. Han stannade vid Svarta havet till sin död år 17 eller 18 efter Kristus.
 4. Det är oklart varför Augustus förvisade honom till staden Tomis, som nu heter Constanta, vid Svarta havet i nuvarande Rumänien.
 5. Parallellt med att Nordstream 2 projekteras, planerar Ryssland för ett bygge av ytterligare en ledning genom Svarta havet som ska försörja syd­östra Europa med naturgas.
 6. Samtidigt förbereder sig Ryssland för den stora Kavkaz–2016–militärövningen i september i det södra militärdistriktet, som löper mellan Svarta havet och Kaspiska havet, dit även Krimhalvön hör.
 7. Med 1–0 från Gamla Ullevi kan göteborgarna i nästa vecka göra resan till Baku vid Svarta havet med gott hopp.
 8. Sedan dess har Ryssland tidigarelagt en övning på Svarta havet och levererat luftvärnsmissiler till Krim, som en förberedelse på den kommande stora militärövningen Kavkaz i södra Ryssland.
 9. Ryssland är beroende av den turkiska vägen, i och med att gasledningarna via Ukraina ska sluta användas 2019, och den planerade ”South Stream”, som skulle gå under Svarta havet och via Bulgarien till Europa, har stoppats av EU.
 10. – De två stora ryska projekten om att bygga ett kärnkraftverk i Turkiet samt dra en gasledning via Svarta havet har varit avbrutna sedan förra året, berättar Martin Kragh, expert vid Utrikespolitiska Institutet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av Svarta havet

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.