Synonymer till Svenska Akademien

Svenska Akademien kan beskrivas som ”ett samfund med 18 ledamöter som har till uppgift att främja svenska språket och litteraturen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Svenska Akademien samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till Svenska Akademien

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Svenska Akademien.

Vad är motsatsen till Svenska Akademien?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Svenska Akademien.

Vad betyder Svenska Akademien?

 1. ett samfund med 18 ledamöter som har till uppgift att främja svenska språket och litteraturen

Hur böjs Svenska Akademien?

 1. Svenska Akademien

Hur kan frasen Svenska Akademien användas?

Det saknas exempel på hur Svenska Akademien kan användas.

Hur används frasen Svenska Akademien i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen Svenska Akademien används i vanlig text.

 1. Det är svårt att veta vem i Svenska Akademien som påstått det, och oavsett är Svenska Akademien bara ett samlingsnamn.
 2. DN har tidigare berättat att ledamöter i Svenska Akademien delat ut lyxbostäder till sig själva och till sina närstående, enligt en granskning av SVT.
 3. Det tar flera veckor innan Svenska Akademien hör något från honom, han uteblir från ceremonin och levererar sin obligatoriska Nobelföreläsning – ett inspelat föredrag – först i sista sekunden.
 4. Detta kommer efter att Svenska Akademien fått mycket kritik för sitt passiva agerande i förhållande till den så kallade kulturprofilen, Jean–Claude Arnault.
 5. Denna historia är bara ett av många exempel på hur Svenska Akademien på sina håll helt tycks ha tappat förankringen i verkligheten.
 6. Aldrig tidigare har Svenska Akademien anlitat en advokatbyrå för att utreda sina egna ledamöters agerande, aldrig tidigare har man erkänt brott mot de egna jävsreglerna.
 7. Att det råder kalabalik runt Svenska Akademien är dock en etablerad sedvana.
 8. Claes Sandgren menar att Svenska Akademien har gjort sig skyldig till vänskapskorruption när den gett ekonomiska bidrag till Klubben och förordat att ge Kulturprofilen en kunglig orden.
 9. Efter att Svenska Akademien förra veckan haft krismöte om hanteringen av anklagelserna, beslutade man att avsluta alla samarbeten.
 10. Efter 27 års tystnad valde Svenska Akademien i somras att plötsligt fördöma dödsdomen mot dig.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?