Synonymer till Svenska Dagbladet

Vi känner till 2 synonymer till Svenska Dagbladet. Frasen Svenska Dagbladet är en synonym till SvD och Svenskan och kan beskrivas som ”namnet på en svensk dagstidning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Svenska Dagbladet samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till Svenska Dagbladet

 1. SvD
 2. Svenskan

Vad är motsatsen till Svenska Dagbladet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Svenska Dagbladet.

Vad betyder Svenska Dagbladet?

 1. namnet på en svensk dagstidning

Hur böjs Svenska Dagbladet?

 1. Svenska Dagbladet

Hur kan frasen Svenska Dagbladet användas?

Det saknas exempel på hur Svenska Dagbladet kan användas.

Hur används frasen Svenska Dagbladet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen Svenska Dagbladet används i vanlig text.

 1. De som man ansåg bröt mot god publicistisk sed var tidningarna Expressen, som fälldes fyra gånger, Svenska Dagbladet två och Aftonbladet, Dagens Nyheter samt Hänt i veckan en gång vardera.
 2. – När jag har varit ute och pratat om Maj har jag uppfattat att det finns brister i kunskapen kring varför vi hade hemmafruar, hur deras liv såg ut och varför hemmafrun senare blev så utskälld, säger hon till Svenska Dagbladet i samtalen om podden.
 3. Anders Brännström säger själv att han fick sparken på grund av en debattartikel i Svenska Dagbladet och en intervju med DN.
 4. ” Bertil Torekull, tidigare bland annat chefredaktör för Svenska Dagbladet och författare till boken ”Historien om Ikea”, om sin vänskap med Ingvar Kamprad.
 5. De skriver i en gemensam debattartikel i Svenska Dagbladet att familjer som inte har rätt att vistas i Sverige får ekonomiskt bistånd vilket leder till skuggsamhällen där barn pressas till att bli familjeförsörjare.
 6. Den negativa trenden för Centerpartiet är tydlig, skriver Svenska Dagbladet som publicerar undersökningen tillsammans med Göteborgs–Posten.
 7. Den narkotikarelaterade dödligheten i Sverige minskade i fjol efter att under flera år ha ökat kraftigt, rapporterar Svenska Dagbladet som tagit del av opublicerad statistik från Folkhälsomyndigheten.
 8. Anders Lindblad, Svenska Dagbladet , tror att just Mexiko, som bland annat haft strul med förbundskaptensbyten på senare tid, kan visa sig bli en vinstlott.
 9. Bland de 456 namnen som står bakom uppropet i Svenska Dagbladet finns även skådespelare som Eva Röse, Mia Skäringer, Helena Bergström, Alexandra Rapaport och Marie Robertson.
 10. Den 18 juli, dagen före Ericssons rapport för andra kvartalet, skrev Svenska Dagbladet att bolaget använde ”aggressiv bokföring” och redovisade förväntade intäkter som ren försäljning.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är SvD en synonym till Svenska Dagbladet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?