Synonymer till Sverige

Vi känner till 6 synonymer till Sverige. Ordet Sverige är en synonym till landet lagom och moder Svea och kan bland annat beskrivas som ”ett land i norra Europa”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Sverige samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Sverige

 1. Konungariket Sverige
 2. landet lagom
 3. moder Svea
 4. Svea rike
 5. Svedala
 6. Svitjod

Vad är motsatsen till Sverige?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Sverige.

Vad betyder Sverige?

 1. ett land i norra Europa
 2. stat i Skandinavien i norra Europa

Hur böjs Sverige?

 1. Sverige
 2. sveriges

Hur kan ordet Sverige användas?

Det saknas exempel på hur Sverige kan användas.

Hur används ordet Sverige i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Sverige används i vanlig text.

 1. I Sverige sjönk i stället matpriserna, vilket enligt SCB förklaras av lägre priser på kött, frukt och grönsaker.
 2. Sverige är inte tillräckligt bra på att förebygga självmord.
 3. Dels för att vi ser att det finns ett stort intresse för frågan om Förintelsen i Sverige.
 4. Det berör 560 medlemmar i Svensk Pilotförening, varav 250 i Sverige, samt 259 svenska medlemmar i kabinfacket SSCA.
 5. Endast ett par procent i Sverige – som också ingår i undersökningen – håller med om de antisemitiska uttalanden som intervjupersonerna har att ta ställning till, rapporterar nyhetssajten JTA (Jewish Telegraphic Agency).
 6. Sverige kommer, i egenskap av ordförande för den mellanstatliga organisationen för hågkomst, forskning och utbildning om Förintelsen – International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) följa upp de åtaganden som görs, uppger statsministern.
 7. Han berättar att sjukhuset varje dag får frågor från barnläkare runt om i Sverige ifall sjukhuset i Örebro kan ta emot barn, men att de får tacka nej eftersom man är fullbelagd.
 8. Hon poängterar att många som flyttar till Sverige måste börja om från början, även vissa som är högutbildade men inte kan få sin utbildning tillgodoräknad här.
 9. Det är första gången han arbetar på ett projekt i Sverige, men han är van vid liknande transport­byggen i hemlandet Turkiet.
 10. Förra veckan genomförde XR–aktivister från Norge, Sverige och Danmark en rad civilolydnadsaktioner i Oslo – för att fortsätta sin kamp för klimatet med udden riktat mot den norska oljan.
 11. Men Sverige har ju inte haft en total lockdown?.
 12. Det blev straffen för de män som fällts för det nya brottet barnfridsbrott i Sverige.
 13. Den 28 februari är det 30 år sedan skotten föll på Sveavägen – en händelse som skakade om nationen och markerar brytpunkten mellan det gamla och det nya Sverige.
 14. De har också goda relationer till sina föräldrar och lärare, men när det kommer till skolbarns rörelse hamnar Sverige i botten.
 15. Vilken är den häftigaste svampen du upptäckt?– Under en exkursion för några år sedan fick jag se en av de fem fridlysta arter vi har i Sverige.
 16. Ändå har han i årtionden blivit förlåten av tongivande vänsterskribenter på ett sätt som undergräver förtroendet för den vänsterintellektuella traditionen i Sverige.
 17. Förklaringen är demografi, där Sverige förväntas uppleva en närmast lavinartad ökning av 80–plussare inom de närmaste åren.
 18. – Det här är inte det Sverige vi känner, att vi har så mycket skjutningar och sprängningar i vårt land som drivs av en gängbrottslighet som fått etablera sig.
 19. Man har också jämfört Sverige med de övriga nordiska länderna.
 20. Men ingen kan påstå att det kommer att göra Sverige rikare på sikt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är landet lagom en synonym till Sverige. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.