Synonymer till svindlande

Vi känner till 7 synonymer till svindlande. Ordet svindlande är en synonym till överväldigande och mäktig och kan beskrivas som ”som (nästan) ger svindel ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svindlande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till svindlande

 1. enorm
 2. fabulös
 3. monstruös
 4. mäktig
 5. oöverskådlig
 6. sanslös
 7. överväldigande

Vilka ord betyder nästan samma sak som svindlande?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till svindlande. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. bastant

Vad är motsatsen till svindlande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till svindlande.

Vad betyder svindlande?

 1. som (nästan) ger svindel 

Hur böjs svindlande?

 1. svindlande

Hur kan ordet svindlande användas?

Följande exempelmeningar visar hur svindlande kan användas.

 1. snabbtåget går med svindlande hastighet

Hur används ordet svindlande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet svindlande används i vanlig text.

 1. Den som är sugen på att turista i rymden får dock vara beredd att betala svindlande summor till rymdföretaget.
 2. Kurt Aspelin skrev i Aftonbladet om Gunnel Vallquists översättning att den återskapat originalets doft, ”dess svindlande balans, dess precision”.
 3. Ett lite väl jovialiskt och polerat drama men med fantastiskt barnskådespeleri och svindlande naturscenerier som fond.
 4. Reinhard Genzel och Andrea Ghez leder sedan början av 1990–talet var sin grupp astronomer, som funnit att ett osynligt och extremt tungt objekt får stjärnorna i Vintergatans centrum att rusa runt med svindlande fart.
 5. Forskarna har i sina försök uppnått en maximal överföringshastighet på svindlande 178,08 terabit per sekund.
 6. Bara i USA har tjänsten nått svindlande 89 miljoner nedladdningar i Googles appbutik.
 7. Något som också sker i denna ”Lukaspassion” där en annan ”Passacaglia”, mera svindlande än otäck, sätter alla tänkbara ljudmässiga resurser i spel – samtidigt som den förankrar sig i kyrkomusikens historia och J S Bach.
 8. Berkshire Hathaway redovisar i sin kvartalsrapport en nettoförlust på svindlande 49,75 miljarder dollar, motsvarande nära 500 miljarder kronor.
 9. Mot längtan efter en svindlande närhet står skräcken för beröring, mot sveket står det goda uppsåtet.
 10. Det går ut på att unionen lånar ihop en återhämtningsfond på svindlande 1,5 biljoner euro – motsvarande 15.
 11. Och även om den summan känns svindlande är den inte helt osannolik.
 12. Japanfrälsta som önskar en svindlande barupplevelse kan spana in Brunkebergstorgs senaste tillskott.
 13. Total kostnad blir då svindlande 400 miljarder kronor.
 14. Vill du ha en maxad Mac Pro med extra allt ligger prislappen på svindlande 591 680 kronor (med Final Cut Pro X och Logic Pro X förinstallerat).
 15. Men ändå är snittet för matavfall från hushåll i Sverige svindlande 97 kilo per person och år, enligt Naturvårdsverket.
 16. Färdigutbildade hopphästar som har kapacitet för mästerskapsbanor, och rutin från de största klasserna, kan även i vanliga fall kosta svindlande summor i klassen 40–60 miljoner kronor.
 17. När man lyssnar på ”Body talk” i dag är det svindlande att tänka sig att Robyn en gång delade studio och låtmaterial med Britney Spears.
 18. Hennes memoarer är svindlande och rörande läsning om hur extremism kan se ut i vardagen, och om hur kunskapstörst kan förändra hela livet.
 19. När hajpen och nostalgi–endorfinerna har lagt sig och vi fått några timmar på oss att tänka efter är det dock uppenbart att du här får betala svindlande mycket för en välbyggd men funktionsmässigt genomsnittlig mellanklassmobil.
 20. Det skriver Ulf Eriksson som har läst poesi som andas storpolitik och krigföring, apokalyptiskt svårmod och dov förtvivlan – men också svindlande ömhet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är överväldigande en synonym till svindlande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?