Synonymer till svirra

Vi känner till en synonym till svirra. Ordet svirra är synonymt med surra och kan bland annat beskrivas som ”(särskilt om fågel, insekt) röra sig hastigt och oregelbundet i cirklande rörelser, ofta med ett åtföljande vibrerande eller vinande ljud”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av svirra samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till svirra

  1. surra

Vad är motsatsen till svirra?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till svirra.

Vad betyder svirra?

  1. (särskilt om fågel, insekt) röra sig hastigt och oregelbundet i cirklande rörelser, ofta med ett åtföljande vibrerande eller vinande ljud
  2. (särskilt om fågel, insekt) avge ett högt, vibrerande eller vinande ljud, då något vibrerar eller hastigt rör sig upp och ner eller fram och tillbaka
  3. (särskilt om ljus, luft) dallra, vibrera, flimra

Hur böjs svirra?

  1. svirra

Hur kan ordet svirra användas?

Det saknas exempel på hur svirra kan användas.Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är surra en synonym till svirra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?