Synonymer till sydafrikanska

Sydafrikanska kan beskrivas som ”kvinna från Sydafrika”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sydafrikanska samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till sydafrikanska

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till sydafrikanska.

Vad är motsatsen till sydafrikanska?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sydafrikanska.

Vad betyder sydafrikanska?

 1. kvinna från Sydafrika

Hur kan ordet sydafrikanska användas?

Det saknas exempel på hur sydafrikanska kan användas.

Hur används ordet sydafrikanska i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet sydafrikanska används i vanlig text.

 1. Artisten Paul Simon svartlistades av FN sedan han ändå rest till Johannesburg för att spela in sitt album ”Graceland” med sydafrikanska musiker.
 2. Under senare delen av november förra året larmade sydafrikanska forskare om den då nyss upptäckta coronavirusvarianten B.
 3. Den sydafrikanska läkare som slog larm om den nya virusvarianten har sagt att många av hennes patienter endast visat milda symptom och har tillfrisknat utan sjukhusvård.
 4. Men vaccinet verkar inte vara lika effektivt mot den sydafrikanska varianten som andra.
 5. Det finns några enstaka fall av den sydafrikanska och häromdagen fick Skåne sitt första fall av den indiska.
 6. – Den sydafrikanska mutationen har ändrat utseendet på viruset vilket gör att det kan bli svårare att komma åt.
 7. På tisdagens meddelade Folkhälsomyndigheten att en person i Sverige konstaterats smittad med den sydafrikanska virusmutationen.
 8. Den sydafrikanska varianten har också påståtts vara ännu smittsammare än den brittiska.
 9. Den sydafrikanska löparstjärnan Caster Semenya ger sig inte i den rättsliga kampen om att återigen få springa i stora mästerskap.
 10. Går ut på att det var den sydafrikanska underrättelsetjänsten som låg bakom mordet på statsministern, enligt teorin på grund av Palmes kamp mot landets dåvarande apartheidregim.
 11. Den sydafrikanska stjärnan på 800 meter får inte delta i vissa tävlingar om hon inte medicinerar ner sina naturligt höga värden av det manliga könshormonet testosteron, ett beslut från WA som fått kritik.
 12. Förutom den lilla detaljen att han finansierades av den sydafrikanska apartheidregimen var Jonas Savimbi, den angolanska gerillaledaren, en imponerande typ.
 13. Den sydafrikanska flygjätten South African Airways ska genomgå en företagsrekonstruktion.
 14. Marcus Kinhult har hunnit få lite distans till insatsen i sydafrikanska Sun City, där han i söndags förlorade särspelet om segern mot just Fleetwood.
 15. Kinhult gjorde upp med Tommy Fleetwood om segern i den penningstinna Europatourtävlingen i sydafrikanska Sun City.
 16. Det sydafrikanska investmentbolaget Naspers, som äger 31 procent av aktierna i Tencent, backade 3,1 procent efter Tencents rapport.
 17. Massa– och pappersbolaget Stora Enso stärktes 2,9 procent efter att det sydafrikanska förpackningsbolag Mondi rapporterat över förväntan, vilket lyfte sektorn.
 18. Massa– och pappersbolaget Stora Enso stärktes omkring 2,8 procent efter att det sydafrikanska bolaget Mondi rapporterat över förväntan, vilket gav stöd för uppgångar i en rad europeiska förpackningsbolag.
 19. Bättre gick det för sydafrikanska förpackningsbolaget Mondi som steg 7,9 procent efter att ha rapporterat över förväntan.
 20. Redan har notan för tio års processande i domstolar kostat de sydafrikanska skattebetalarna 15 miljoner rand, drygt 10 miljoner kronor.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet sydafrikanska

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet sydafrikanska.

Bild med texten sydafrikanska