syfta på

Syfta på är synonymt med åsyfta.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av syfta på och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till syfta på

åsyfta

Motsatsord till syfta på

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till syfta på.

Vad betyder syfta på?

  1. åsyfta

Böjningar av syfta på

  1. syfta på

Exempel på hur frasen syfta på kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen syfta på används i svenska tidningar

  1. Birgitta Trotzigs tal om den moderna människans splittring kunde lika gärna syfta på Bergman som på lutheranen Lars Ahlin.
  2. ” Han lär syfta på den existentiella ångest privilegieförluster alltid skapar när för givet tagna bekvämligheter hotas, men frågan är om det inte är en generell avtäckning av hela logiken, mer än själva biffen, som genererar mest ängslan.
  3. Bland annat har Nya Makedonien föreslagits, som ett sätt att komma runt Greklands åsikt att Makedonien endast kan syfta på det grekiska landskapet med samma namn.
  4. En teori, enligt Edqvist, är att ordet även kan syfta på den gamla vanan att spå väder genom att till exempel se hur djupt oxen trampade i jorden.
  5. Å ena sidan kan det syfta på exempelvis ryska vilseledande uppgifter som aktivt sprids på nätet, eller på nyheter från traditionella medier som bland andra Trump hävdar är lögnaktiga.
  6. ”The gate to Scandinavia” är ett förslag där gate kan syfta på både bron, flygplatsen och regionen därikring.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till syfta på är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är åsyfta en synonym till syfta på. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.