sympatisera

Sympatisera är synonymt med medkänna och samtycka och kan bland annat beskrivas som ”hyser sympati, instämmer (med viss åsikt)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av sympatisera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till sympatisera

enas, medgivande, medkänna, samtycka, stödja

Motsatsord till sympatisera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till sympatisera.

Vad betyder sympatisera?

 1. hyser sympati, instämmer (med viss åsikt)
 2. tycka om, hysa tillgivenhet, stödja

Böjningar av sympatisera

 1. sympatisera
 2. sympatiserad
 3. sympatiserade
 4. sympatiserades
 5. sympatiserar
 6. sympatiseras
 7. sympatiserat
 8. sympatiserats

Exempel på hur ordet sympatisera kan användas

 1. hon sympatiserar med socialdemokratin

Exempel på hur ordet sympatisera används i svenska tidningar

 1. Jag som inte själv är same kan sympatisera med dem men jag kan inte känna det de känner och därför ska jag inte vara moderator.
 2. Den sympatiserar jag starkt med, och därför är det viktigt att hitta sätt för att tillgodose det.
 3. – Uttryck som “klimaträttvisa” tilltalar personer till vänster som redan sympatiserar med begrepp som sociala rättvisa, men inte högerväljare, säger André Spicer, som är professor i organisationsteori vid Cass Business School, University of London.
 4. Intressant nog så förblir det oklart ända till slutet, även för sympatisören själv, vem han egentligen sympatiserar med.
 5. Det är så klart jättetråkigt för hans familj, och jag lider med hans familj, men jag har svårt att sympatisera med någon som inte verkar ha någon insikt om sitt eget beteende.
 6. Hans självmord lämnade många obesvarade frågor, särskilt för hans offer, och jag sympatiserar djupt med alla som har drabbats.
 7. Nu följer Bolsonaro i Trumps fotspår också när det gäller de tidningar som han inte sympatiserar med och säger upp Folha, skriver nyhetsbyrån AFP.
 8. Samtidigt strejkar bilarbetarna, och allt fler amerikaner ­börjar sympatisera med Green new deal.
 9. – Men räknar man in alla som sympatiserar med Vit makt–miljön handlar det om tusentals personer som stödjer nazismen och fascismen.
 10. Var fjärde LO–medlem sympatiserar numera med Sverigedemokraterna vilket gör partiet till det näst mest populära.
 11. När organisationen ”Varken hora eller kuvad” hösten 2016 genomförde en undersökning på skolorna i Angered kom de fram till att var tionde elev sympatiserade med IS.
 12. Det skulle kunna vara viktigt för alliansenväljare att de inte åker ut och då kan det finnas väljare som lägger sin röst på dem, trots att de egentligen sympatiserar med ett annat parti.
 13. Hon säger att hon inte sympatiserar med de högerextrema och nationella rörelserna.
 14. Jag kan också säga att rent personligen så sympatiserar jag inte med det som den här typen av kanaler står för.
 15. Jag kan också säga att rent personligen så sympatiserar inte jag med det som Granskning Sverige eller den typen av kanaler står för.
 16. Marina är en gripande person och en tydlig hjältinna att sympatisera med.
 17. I Sverige finns enligt Säkerhetspolisen 2 000 personer som sympatiserar med det våldsbejakande islamistiska budskap Akilov ger uttryck för i rätten.
 18. Jag skulle säga att de flesta som är aktiva hos oss eller sympatiserar med oss känner igen sig i filmen.
 19. Rapporten konstaterar att det i Göteborg finns individer som öppet sympatiserar med IS och att propagandan från IS har förändrats.
 20. Jag sympatiserar ju inte med brottsliga gärningar, säger Johan Eriksson.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till sympatisera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är medkänna en synonym till sympatisera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.